Riban krompir, jajce, čebula in ponev. Nastane slastna priloga, ki jo mnogi z velikim veseljem zmažejo ob nedeljskem zajtrku.

Za 3 porcije

  • 2 večja krompirja
  • 1 jajce
  • ¼ nasekljane čebule
  • 0,5 dl olja ali kokosovega masla
  • sol in poper po okusu
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Postopek

  • krompir olupiš in ga na strgalniku naribaš
  • nariban krompir ožameš in iztisneš čim več tekočine
  • v posodi zmešaš ožet nariban krompir, jajce in drobno nasekljano čebulo ter dodaš še sol in poper
  • v ponvo z oljem, močno zagreješ
  • krompir v ponev, poravnaš v 1 cm debelo polpeto
  • zmanjšaš temperaturo, da se ne zažge, pečeš približno 5 minut na vsaki strani
  • vmes spremljaš, koliko je pečeno in po potrebi skrajšaš čas peke
  • pečene polpete postavi na servieto in postreži

Poskusi tudi

 

Tvoja ocena šteje