Krompirjeva polpeta »Hash brown«
Riban krompir, jajce, čebula in ponev. Nastane slastna priloga, ki jo mnogi z velikim veseljem zmažejo ob nedeljskem zajtrku.
Za 3 porcije
- 2 večja krompirja
- 1 jajce
- ¼ nasekljane čebule
- 0,5 dl olja ali kokosovega masla
- sol in poper po okusu
Postopek
- krompir olupiš in ga na strgalniku naribaš
- nariban krompir ožameš in iztisneš čim več tekočine
- v posodi zmešaš ožet nariban krompir, jajce in drobno nasekljano čebulo ter dodaš še sol in poper
- v ponvo z oljem, močno zagreješ
- krompir v ponev, poravnaš v 1 cm debelo polpeto
- zmanjšaš temperaturo, da se ne zažge, pečeš približno 5 minut na vsaki strani
- vmes spremljaš, koliko je pečeno in po potrebi skrajšaš čas peke
- pečene polpete postavi na servieto in postreži