Losos po azijsko
Svež ali zmrznjen losos. Sojina omaka, gorčica, olivno olje, česen, ponev in 10 minut dela. Približno to je vse, kar zahteva ta slastna jed.
Sestavine
- 1 lososov zrezek (svež ali zmrznjen – slednjega prej odtajaš)
- 3 jušne žlice sojine omake
- 1 jušna žlica gorčice
- 5 jušnih žlic olivnega olja
- 1 strok drobno sesekljanega česna
Priprava
- v posodi zmešaj marinado – sojino omako, gorčico, olivno olje in česen
- s polovico marinade premaži eno stran lososa
- počakaj 10-15 minut, nato obriši marinado z lososa
- peci ga v ponvi, na obeh straneh po cca 4 minute oziroma manj, če je zrezek tanjši
- odmakni s ponve, prelij s preostankom marinade in nato naj počiva 5 minut pred serviranjem
- vmes pripravi prilogo, jaz sem na olivcu prepražil rezino rženega kruha in jo pri serviranju premazal z zeliščnim maslom