Domača lečina enolončnica te pogreje do kosti. Leča se skuha zelo hitro, zato bo kosilo pripravljeno en, dva, tri. Popolna jed na žlico.

Lečina enolončnica se super znajde tudi v družbi prekajenega mesa ali klobase. Dodaš ji lahko tudi malce čilija in vse skupaj postrežeš s kosom svežega kruha.

Sestavine za 3 osebe:

  • 250 g leče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • manjši por
  • 70 g gomolja zelene
  • 0,6 dl sojine omake (ali po okusu)
  • lovorjev list
  • timijan
  • svež peteršilj
  • sol in poper

Priprava:

  1. čebulo in česen drobno nasekljaj
  2. v ponvi segrej olje in na njem najprej prepraži čebulo, nato dodaj česen in praži toliko časa, da zadiši
  3. vmes nareži por, ga dodaj v ponev in praži krajši čas
  4. korenje in zeleno nasekljaj na drobne kocke, ju dodaj v lonec, premešaj in malce popraži
  5. nato pa dodaj še lečo, timijan, lovorjev list in vse skupaj zalij z litrom vode
  6. premešaj in kuhaj slabih 10 minut
  7. prilij še sojino omako, dodaj sol in poper po okusu
  8. juho postreži z nasekljanim svežim peteršiljem

Dober tek!