Špinačne kroglice s sirom v pečici
Špinačne kroglice so lahko glavna jed, priloga ali prigrizek. Odlične so poleg različnih omak oziroma namazov kot je guacamole, hummus, omaka z grškim jogurtom.
Špinačne kroglice imajo zabavno in hitro pripravo, poleg tega jih lahko pripravimo tudi dan prej. Postrezimo jih kot prilogo poleg mesnih jedi skupaj z omako, ali pa jih postrežemo kot glavno jed skupaj s pečenim krompirjem.
Količina: 2 porciji / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Hranilne vrednosti (na porcijo) | |
Energetska vrednost | 424 kcal |
Beljakovine | 19 g |
Ogljikovi hidrati | 39 g |
Maščobe | 25 g |
Sestavine:
- 250 g sveže špinače
- 60 g sira
- 90 g drobtin
- 3 jajca
- pest peteršilja
- strok česna
- sol
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
- Svežo špinačo operemo in jo blanširamo v vreli vodi.
- Špinačo dobro odcedimo in jo skupaj s svežim peteršiljem drobno nasesekljamo
- Česen olupimo in nasesekljamo.
- V večjo skledo dodamo špinačo s peteršiljem, nasesekljan česen, nariban sir, razžvrkljana jajca, drobtine in 1/2 žličke soli. Vse skupaj dobro zmešamo.
- Sedaj iz mase oblikujemo kroglice.
- Kroglice zložimo na pripravljen pekač in jih prestavimo v ogreto pečico.
- Pečemo jih 15-20 minut, toliko da rahlo porjavijo.
- Lahko jih postrežemo kot samostojni prigrizek z jogurtovo omako ali kot prilogo.
Nasveti:
Za pripravo špinačnih kroglic lahko uporabimo različne sire, kot so mozzarella, gauda, cheddar , provolone sir,..
Če smo ljubitelji blitve z njo lahko zamenjamo špinačo.
Poskusi še krompirjevo juho s klobaso in ohrovtom ter široke rezance s paradižnikom.
Dober tek!