Špinačne kroglice so lahko glavna jed, priloga ali prigrizek. Odlične so poleg različnih omak oziroma namazov kot je  guacamole, hummus, omaka z grškim jogurtom.

Špinačne kroglice imajo zabavno in hitro pripravo, poleg tega jih lahko pripravimo tudi dan prej.  Postrezimo jih kot prilogo poleg mesnih jedi skupaj z omako, ali pa jih postrežemo kot glavno jed  skupaj s pečenim krompirjem.

Količina: 2 porciji / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti
(na porcijo)
Energetska vrednost  424 kcal
Beljakovine  19 g
Ogljikovi hidrati  39 g
Maščobe  25 g

 

Sestavine:

  • 250 g sveže špinače
  • 60 g sira
  • 90 g drobtin
  • 3 jajca
  • pest peteršilja
  • strok česna
  • sol

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
  2. Svežo špinačo operemo in jo blanširamo v vreli vodi.
  3. Špinačo dobro odcedimo in jo skupaj s svežim peteršiljem drobno nasesekljamo
  4. Česen olupimo in nasesekljamo.
  5.  V večjo skledo dodamo špinačo s peteršiljem, nasesekljan česen, nariban sir,  razžvrkljana jajca, drobtine in 1/2 žličke soli. Vse skupaj dobro zmešamo.
  6. Sedaj iz mase oblikujemo kroglice.
  7. Kroglice zložimo na pripravljen pekač in jih prestavimo v ogreto pečico.
  8. Pečemo jih 15-20 minut, toliko da rahlo porjavijo.
  9. Lahko jih postrežemo kot samostojni prigrizek z jogurtovo omako ali kot prilogo.

Nasveti:

Za pripravo špinačnih kroglic lahko uporabimo različne sire, kot so  mozzarella, gauda, cheddar , provolone sir,..

Če smo ljubitelji blitve z njo lahko zamenjamo špinačo.

Poskusi še krompirjevo juho s klobaso in ohrovtom  ter široke rezance s paradižnikom.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje