Pečene riževe kroglice s špinačnim pestom

Pečene riževe kroglice s špinačnim pestom

Riževe kroglice so popoln prigrizek, poleg katerega se priležejo različne omake, dipi in humusi. Tokrat za prilogo priporočamo špinačni pesto.

Pečene riževe kroglice s špinačnim pestom

Sestaivne za riževe kroglice:

  • 7,5 dl vode
  • 200 g riža arborio
  • zelenjavna jušna kocka
  • 2 jajci
  • 70 g ribanega sira
  • 50 g parmezana
  • Pest peteršilja
  • 100 g krušnih drobtin

Sestavine za špinačni pesto:

  • 200 g mlade špinače
  • 100 g peteršilja
  • 100 g pinjol
  • 30 ml olivnega olja
  • 3 stroki česna
  • 60 g parmezana
  • Sol in poper

Priprava:

  1. V vodo dodaj jušno kocko in zavri
  2. Riž operi in ga dodaj v vrelo vodo, znižaj ogenj in kuhaj 20 minut
  3. Kuhan riž v celoti ohladi preden nadaljuješ s pripravo
  4. V skledi zmešaj riž, eno jajce, nasekljan peteršilj, parmezan in riban sir
  5. Oblikuj kroglice premera približno 5 cm
  6. Pripravi dva krožnika, v enem razžvrkljaj jajce, v drugega nasuj krušne drobtine
  7. Vsako kroglico najprej povaljaj v jajcu, nato še drobtinah
  8. Pripravi pekač, obložen s papirjem za peko
  9. Peci 20 minut pri 200 °C, nato pa na pečici vklopi žar in peci še 5-10 minut, da kroglice malce porjavijo
  10. Za pesto najprej prepraži pinjole
  11. Nato operi mlado špinačo, olupi česen in v blenderju zmešaj vse sestavine
  12. Kroglice postrezi skupaj s špinačnim pestom

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi