Čokoladni mousse v 20 minutah
Vsestransko uporaben čokoladni mousse, ki je lahko z dodatkom svežega sadja tudi izvrstna sladica. Pripravljen je zelo hitro in omogoča številne nadgradnje.
Sestavine za 3 kozarčke čokoladnega moussa:
- 300 ml smetane
- 170 g temne čokolade
- 80 ml mleka
- 2 rumenjaka
- žlica sladkorja
Priprava:
- mleko in 100 ml smetane segrej do vretja
- v ločeni posodi stepaj rumenjaka in sladkor toliko časa, da rumenjaki posvetlijo
- k rumenjaku nato primešaj polovice vročega mleka in dobro premešaj
- jajčno mešanico nato prilij nazaj k mleku in segrevaj še nekaj časa (ne sme zavreti)
- čokolado nadrobi v večjo skledo
- vročo jajčno-mlečno zmes prelij skozi cedilo čez čokolado in premešaj, da se čokolada dobro raztopi
- preostalo smetano stepaj in nežno vmešaj k čokoladni zmesi
- Postrezi takoj s svežim jagodičevjem
Dober tek!