Brezglutenske puhaste palačinke

Brezglutenske puhaste palačinke z gozdnimi sadeži

Brez glutena, jajc, moke in mleka. Slastne palačinke primerne za vse, ki se želite sladkati brez greha.

Brezglutenske puhaste palačinke

Sestavine

  • 3 dl rastlinskega mleka (lahko tudi navadno)
  • žlica lanenih semen
  • skodelica ovsenih kosmičev
  • žlica kokosovega sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • žlica kokosovega olja
  • pol žličke soli

Preliv

  • 300 g gozdnih sadežev
  • agavin sirup

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Priprava

  • lanena semena zmelji v kavnem mlinčku, dodaj tri žlice mlačne vode in premešaj
  • ovsene kosmiče v mešalniku ali kavnem mlinčku zmelji v čim bolj drobno moko, dodaj kokosov sladkor, pecilni prašek in sol
  • mešanici lanenih semen in vode dodaj mleko in kokosovo olje in dobro premešaj
  • tekoči del vlij k moki in premešaj
  • dobro segrej ponev, palačinke peči na vsaki strani približno minuto (pozor masa je gostejša, kot pri navadnih palačinkah, oblikuj manjše palačinke, med peko bodo nekoliko narastle)
  • pripravi preliv tako, da segreješ gozdne sadeže (uporabi zamrznjene) in agavin sirup (količina po okusu)
  • postrezi še z vročim prelivom

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi