Skutno pecivo z malinami
Skutno pecivo z malinami je pripravljeno brez peke, z malo dodanega sladkorja in z veliko malinami. Zelo osvežilna in prijetna sladica je pred vami. Greh bi bil, če je ne poskusite.
Skutno pecivo z malinami. Pripravljeno vsega skupaj v treh urah, pa še to se večino časa hladi. Uporabite nepasirano skuto, če želite malce več teksture, deluje pa tudi s pasirano skuto.
Količina: 10 kock / Čas priprave: 30 minut+ čas ohlajanja / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine ustrezajo pekaču 25 x 15 cm (približno):
Sestavine za skutne pecive:
- 150 g piškotov
- 70 g masla
- 300 g skute
- 2 sl smetane za stepanje
- 3 žlice sladkorja v prahu
- Žlička vanilije
- Pol zavojčka želatine v prahu
- Ščep soli
- 150 g malin
- Žlička sladkorja
- Malo vode
Priprava:
- Maslo stopimo v ponvi, nato pa piškote in stopljeno maslo zmešamo v multipraktiku, da dobimo drobtinasto zmes.
- Vzamemo pekač in po njem razporedimo mlete piškote z maslom. Maso poravnamo, jo rahlo pritisnemo ob pekač in postavimo v zamrzovalnik ali hladilnik.
- Želatino v prahu najprej namočimo z nekaj vode in pustimo, da nabrekne.
- Smetano segrejemo, vanjo dodamo želatino in premešamo, da se stopi.
- V skledi zmešamo skuto, smetano z želatino, dodamo še sladkor v prahu in sol.
- Pekač s piškotnim dnom odstranimo iz hladilnika in čez razporedimo skutni nadev.
- Maline pokuhamo z žlico vode in žličko sladkorja. Med kuhanjem jih pretlačimo z vilicami.
- Pustimo, da se malce ohladijo, nato pa jih razporedimo po skuti in s pomočjo ročaja vilice marmoriramo površino peciva.
- Vse skupaj postavimo v hladilnik za 2-3 ure, če se nam mudi pa v zamrzovalnik.
- Pecivo hranimo v hladilniku.
Nasveti:
Če želimo pecivu dodati še več okusa lahko k piškotom in maslu primešamo zelišča. Super bi se obnesel recimo rožmarin ali pa timijan. Postopek priprave je enak, le poleg piškotov in masla v multipraktik dodamo še recimo rožmarin.
Pecivo se super počuti tudi v družbi polnozrnatih ali pa graham piškotov.
Poskusite tudi ameriške palačinke in presno jagodno torto.
Dober tek!