Skutno pecivo z malinami je pripravljeno brez peke, z malo dodanega sladkorja in z veliko malinami. Zelo osvežilna in prijetna sladica je pred vami. Greh bi bil, če je ne poskusite.

Skutno pecivo z malinami. Pripravljeno vsega skupaj v treh urah, pa še to se večino časa hladi. Uporabite nepasirano skuto, če želite malce več teksture, deluje pa tudi s pasirano skuto.

Sestavine ustrezajo pekaču 25 x 15 cm (približno):

Skutno pecivo z malinami

Sestavine za skutne pecive:

  • 150 g piškotov
  • 70 g masla
  • 300 g skute
  • 2 sl smetane za stepanje
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • Žlička vanilije
  • Pol zavojčka želatine
  • Ščep soli
  • 150 g malin
  • Žlička sladkorja
  • Malo vode

Priprava:

  1. Maslo stopimo v ponvi, nato pa piškote in stopljeno maslo zmešamo v multipraktiku, da dobimo drobtinasto zmes.
  2. Vzamemo pekač in po njem razporedimo mlete piškote z maslom. Maso poravnamo, jo rahlo pritisnemo ob pekač in postavimo v zamrzovalnik ali hladilnik.
  3. Želatino v prahu najprej namočimo z nekaj vode in pustimo, da nabrekne.
  4. Smetano segrejemo, vanjo dodamo želatino in premešamo, da se stopi.
  5. V skledi zmešamo skuto, smetano z želatino, dodamo še sladkor v prahu in sol.
  6. Pekač s piškotnim dnom odstranimo iz hladilnika in čez razporedimo skutni nadev.
  7. Maline pokuhamo z žlico vode in nekaj malega sladkorja in jih pretlačimo z vilicami.
  8. Pustimo, da se malce ohladijo, nato pa jih razporedimo po skuti in s pomočjo ročaja vilice marmoriramo površino peciva.
  9. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 2-3 ure, če se nam mudi pa v zamrzovalnik.
  10. Pecivo hranimo v hladilniku.

Nasveti:

Če želimo pecivu dodati še več okusa lahko k piškotom in maslu primešamo zelišča. Super bi se obnesel recimo rožmarin ali pa timijan. Postopek priprave je enak, le poleg piškotov in masla v multipraktik dodamo še recimo rožmarin.

Pecivo se super počuti tudi v družbi polnozrnatih ali pa graham piškotov.

Poskusite tudi ameriške palačinke in presno jagodno torto.

Dober tek!