Tunin namaz je najbolj preprosto pripravljen ribji namaz. Izredno prilagodljiv in priljubljen recept. Po pripravi ga lahko hranimo v hladilniku več dni. Preden ga postrežemo, ga za nekaj minut pustimo na sobni temperaturi. Tako se bo najbolje razmazal.

Tunin namaz me spomni na šolske malice. Mislim, da smo imeli pogosto na meniju mešanico rib iz konzerve, jajc, masla in sigurno še česa. Nisem bil ravno navdušen, ko je bil za malico. No, tale recept je boljši, ali pa se je meni okus spremenil 🙂

Za recept uporabite čimbolj kvalitetno tuno. Ta bo vse skupaj naredila še tako boljše. Olje iz konzerve pa po potrebi delno odlijte stran, sicer je namaz lahko hitro preveč masten.

Tunin namaz ribji namaz

Sestavine za tunin namaz:

  • 200 g tunine iz konzerve
  • 200 g kremnega sira
  • 10 filejev inčunov
  • 6 kaper
  • žlička gorčice
  • 30 g masla
  • šop drobnjaka
  • sol in poper po okusu

Priprava:

  1. Inčune narežemo na čimbolj drobne koščke, enako storimo s kaprami.
  2. Maslo stopimo.
  3. Drobnjak nasekljamo.
  4. Zmešamo tunino, kremni sir, inčune, kapre, gorčico, stopljeno maslo in drobnjak.
  5. Dobro premešamo, najbolje, da pretlačimo z vilicami. Poskusimo in po okusu dodamo še sol in poper.
  6. Postrežemo takoj, tunin namaz pa lahko tudi shranimo v zaprti posodi v hladilniku. Tako bo zdržal nekaj dni.

Nasveti:

Namesto tune lahko uporabimo katero drugo ribo. Super se obnese skuša, pa tudi sardelice so odlična izbira za pripravo ribjega namaza.

Kadar namaz hranimo v hladilniku ga pred postrežbo pustimo za nekaj minut na sobni temperaturi. Tako se bo maslo malce stopilo in namaz se bo bolje mazal in bo lepšega okusa.

Namaz postrežemo na popečenem toastu, svežem kosu kruha, tortiljah ali v wrapih.

Namaz lahko na koncu pokapamo še z limoninim sokom, ali pa mu primešamo še par žlic soka od vloženih kumaric.

Morda vam bo všeč tudi tunin steak na žaru ali avokado na toastu.

Dober tek!