Breskvina mousse torta z belo čokolado in pistacijami
Sočne in sveže breskve se odlično počutijo v družbi bele čokolade in pistacij. Vse to združi v obliki slastne mousse torte in rezultat je naravnost božanski.
Sestavine za breskvino mousse torto premera 20 cm:
MATCHA BISKVIT:
- 100 g moke
- 120 g sladkorja
- 3 jajca
- zavojček pecilneg praška
- 30 g stopljenega masla
- 2 žlički matche v prahu
BRESKVIN MOUSSE:
- 300 g breskev
- 30 g sladkorja
- 250 ml smetane za stepanje
- 6 g želatine v prahu
- 3 žlice hladne vode
- oranžna barva za živila (opcijsko)
BELI ČOKOLADNI MOUSSE:
- 150 g bele čokolade
- 120 ml smetane za stepanje
- 150 ml smetane za stepanje
- 4 g želatine v prahu
- 2 žlici hladne vode
OKRAS:
- 100 g pistacij
Priprava:
- jajca in sladkor penasto vmešaj
- skozi cedilo presej moko, pecilni prašek in matcho
- masto stopi v kozici
- penasto vmešanim jajcem in sladkorju najprej vmešaj maslo, nato pa še nežno in postopoma vmešaj mešanico moke in matche
- pečico segrej na 180 °C, pekač obloži s papirjem za peko in maso za biskvit preprosto zlij na pekač
- peci 15 – 20 minut, ohladi in s pomočjo modela za torto izreži toliko biskvita, kot ga potrebuješ za torto
Čas za breskvin mousse:
- breskve operi, izkoščiči in do gladkega premešaj v blenderju
- pire nato precedi in ga prestavi v posodo, dodaj sladkor in segrej do vretja
- želatino namoči v hladni vodi in počakaj, da nabrekne
- smetano stepi do čvrstih vrhov
- nabreklo želatino vmešaj v še vroč breskvin pire in premešaj
- počakaj, da se pire malce ohladi, nato pa ga zmešaj s stepeno smetano
- mousse vlij čez plast biskvita in ga prestavi v zamrzovalnik za dobro uro
Pripravi še beli čokoladni mousse:
- žličko želatine v prahu zmešaj z dvema do tremi žlicami hladne vode in pusti nekaj minut, da nabrekne
- segrej 120 ml smetane za stepanje in v njej raztopi 150 g bele čokolade, segrevaj na rahlem ognju, ali še bolje nad vodno kopeljo
- vmes stepi 150 ml smetane do čvrstih vrhov
- želatina je zdaj že dovolj nabreknila tako, da jo segrej toliko, da se raztopi in jo vmešaj v stopljeno čokolado – fino premešaj
- čokoladno zmes primešaj k stepeni smetani, pazi le, da je stopljena čokolada približno na sobni temperaturi
- iz hladilnika vzemi torto in mousse prelij čez plast strjenega breskvinega moussa
- postavi v zamrzovalnik za uro ali dve
Na koncu torto okrasi še z nasekljanimi pistacijami in postrezi.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje