Sočne in sveže breskve se odlično počutijo v družbi bele čokolade in pistacij. Vse to združi v obliki slastne mousse torte in rezultat je naravnost božanski.

Sestavine za breskvino mousse torto premera 20 cm:

MATCHA BISKVIT:

  • 100 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 3 jajca
  • zavojček pecilneg praška
  • 30 g stopljenega masla
  • 2 žlički matche v prahu

BRESKVIN MOUSSE:

  • 300 g breskev
  • 30 g sladkorja
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 6 g želatine v prahu
  • 3 žlice hladne vode
  • oranžna barva za živila (opcijsko)

BELI ČOKOLADNI MOUSSE:

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu
  • 2 žlici hladne vode

OKRAS:

  • 100 g pistacij

Priprava:

  1. jajca in sladkor penasto vmešaj
  2. skozi cedilo presej moko, pecilni prašek in matcho
  3. masto stopi v kozici
  4. penasto vmešanim jajcem in sladkorju najprej vmešaj maslo, nato pa še nežno in postopoma vmešaj mešanico moke in matche
  5. pečico segrej na 180 °C, pekač obloži s papirjem za peko in maso za biskvit preprosto zlij na pekač
  6. peci 15 – 20 minut, ohladi in s pomočjo modela za torto izreži toliko biskvita, kot ga potrebuješ za torto

Čas za breskvin mousse:

  1. breskve operi, izkoščiči in do gladkega premešaj v blenderju
  2. pire nato precedi in ga prestavi v posodo, dodaj sladkor in segrej do vretja
  3. želatino namoči v hladni vodi in počakaj, da nabrekne
  4. smetano stepi do čvrstih vrhov
  5. nabreklo želatino vmešaj v še vroč breskvin pire in premešaj
  6. počakaj, da se pire malce ohladi, nato pa ga zmešaj s stepeno smetano
  7. mousse vlij čez plast biskvita in ga prestavi v zamrzovalnik za dobro uro

Pripravi še beli čokoladni mousse:

  1. žličko želatine v prahu zmešaj z dvema do tremi žlicami hladne vode in pusti nekaj minut, da nabrekne
  2. segrej 120 ml smetane za stepanje in v njej raztopi 150 g bele čokolade, segrevaj na rahlem ognju, ali še bolje nad vodno kopeljo
  3. vmes stepi 150 ml smetane do čvrstih vrhov
  4. želatina je zdaj že dovolj nabreknila tako, da jo segrej toliko, da se raztopi in jo vmešaj v stopljeno čokolado – fino premešaj
  5. čokoladno zmes primešaj k stepeni smetani, pazi le, da je stopljena čokolada približno na sobni temperaturi
  6. iz hladilnika vzemi torto in mousse prelij čez plast strjenega breskvinega moussa
  7. postavi v zamrzovalnik za uro ali dve

Na koncu torto okrasi še z nasekljanimi pistacijami in postrezi.

Dober tek!