Breskvina mousse torta z belo čokolado in pistacijami
Sočne in sveže breskve se odlično počutijo v družbi bele čokolade in pistacij. Vse to združi v obliki slastne mousse torte in rezultat je naravnost božanski.
Količina: 10 kosov / Čas priprave: 2 uri + čas ohlajanja / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za breskvino mousse torto:
MATCHA BISKVIT:
- 100 g moke
- 120 g sladkorja
- 3 jajca
- zavojček pecilneg praška
- 30 g stopljenega masla
- 2 žlički matche v prahu
BRESKVIN MOUSSE:
- 300 g breskev
- 30 g sladkorja
- 250 ml smetane za stepanje
- 6 g želatine v prahu
- 3 žlice hladne vode
- oranžna barva za živila (opcijsko)
BELI ČOKOLADNI MOUSSE:
- 150 g bele čokolade
- 120 ml smetane za stepanje
- 150 ml smetane za stepanje
- 4 g želatine v prahu
- 2 žlici hladne vode
OKRAS:
- 100 g pistacij
Priprava:
Matcha biskvit:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač za torte (20 cm). Stranice in dno pekača obložimo s papirjem za peko.
- V skledo presejemo moko, pecilni prašek in matcho.
- V ločeni skledi skupaj stepemo jajca in sladkor. Stepamo toliko časa, da masa posveli in njen volumen podvoji.
- K jajčni masi primešamo ohlajeno stopljeno maslo nato primešamo še suhe sestavine. Mešamo nežno, da ohranimo volumen stepenih jajc.
- Maso za biskvit vlijemo v pripravljen pekač.
- Biskvit pečemo15 – 20 minut. Pečenost preverimo z zabodom zobotrebca v sredino biskvita, če pride ven čist, je biskvit pečen. Biskvit popolnoma ohladimo nato ga vzamemo iz pekača.
- Notranjost pekača obložimo z acetatno folijo in vrnemo biskvit nazaj v pekač.
Breskvin mousse:
- Breskve očistimo, izkoščičimo in zmešamo v blenderju v gladek pire.
- Želatino v prahu zmešamo s 3 žlicami vode in počakamo, da nabrekne.
- Pire precedimo in vlijemo v lonec. Dodamo sladkor, premešamo in pri zmernem ognju zavremo. Odstavimo.
- Nabreklo želatino vmešamo v še vroč breskvin pire, da se v celoti raztopi.
- Pire pustimo, da se rahlo ohladi in vmes stepemo sladko smetano do mehkih vrhov.
- Smetano primešamo k sadnemu pireju.
- Mousse vlijemo v pekač čez plast biskvita in ga postavimo v zamrzovalnik za eno uro.
Beli čokoladni mousse:
- Želatino v prahu zmešamo z dvema žlicama hladne vode in pustimo nekaj časa ob strani, da nabrekne.
- V loncu segrejemo skoraj do vretja 120 ml sladke smetane in jo prelijemo čez nadrobljeno belo čokolado. Pustimo minuto pri miru nato dobro premešamo, da se vsa čokolada raztopi.
- Preostalih 150 ml smetane stepemo do mehkih vrhov.
- Nabreklo želatino stopimo v mikrovalovni in jo vmešamo v še toplo in tekočo belo čokolado.
- K smetani primešamo čokolado z želatino. Pazimo, da je čokolada sobne temperature.
- Iz zamrzovalnika vzememo torto in čokoladni mousse prelijemo čez plast strjenega breskvinega moussa.
- Torto postavimo nazaj v zamrzovalnik za uro ali dve.
- Na koncu torto poljubno okrsimo, odlično pašejo sesekljane pistacije in rezine breskev.
Dober tek!