Breskvina mousse torta z belo čokolado in pistacijami

Breskvina mousse torta z belo čokolado in pistacijami

Sočne in sveže breskve se odlično počutijo v družbi bele čokolade in pistacij. Vse to združi v obliki slastne mousse torte in rezultat je naravnost božanski.

Breskvina mousse torta z belo čokolado in pistacijami

Količina: 10 kosov / Čas priprave: 2 uri + čas ohlajanja / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za breskvino mousse torto:

MATCHA BISKVIT:

  • 100 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 3 jajca
  • zavojček pecilneg praška
  • 30 g stopljenega masla
  • 2 žlički matche v prahu

BRESKVIN MOUSSE:

  • 300 g breskev
  • 30 g sladkorja
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 6 g želatine v prahu
  • 3 žlice hladne vode
  • oranžna barva za živila (opcijsko)

BELI ČOKOLADNI MOUSSE:

  • 150 g bele čokolade
  • 120 ml smetane za stepanje
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 4 g želatine v prahu
  • 2 žlici hladne vode

OKRAS:

  • 100 g pistacij

Priprava:

Matcha biskvit:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač za torte (20 cm). Stranice in dno pekača obložimo s papirjem za peko.
  2. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in matcho.
  3. V ločeni skledi skupaj stepemo jajca in sladkor. Stepamo toliko časa, da masa posveli in njen volumen podvoji.
  4. K jajčni masi primešamo ohlajeno stopljeno maslo nato primešamo še suhe sestavine. Mešamo nežno, da ohranimo volumen stepenih jajc.
  5. Maso za biskvit vlijemo v pripravljen pekač.
  6. Biskvit pečemo15 – 20 minut. Pečenost preverimo z zabodom zobotrebca v sredino biskvita, če pride ven čist, je biskvit pečen. Biskvit popolnoma ohladimo nato ga vzamemo iz pekača.
  7. Notranjost pekača obložimo z acetatno folijo in vrnemo biskvit nazaj v pekač.

Breskvin mousse:

  1. Breskve očistimo, izkoščičimo in zmešamo v blenderju v gladek pire.
  2. Želatino v prahu zmešamo s 3 žlicami vode in počakamo, da nabrekne.
  3. Pire precedimo in vlijemo v lonec. Dodamo sladkor, premešamo in pri zmernem ognju zavremo. Odstavimo.
  4. Nabreklo želatino vmešamo v še vroč breskvin pire, da se v celoti raztopi.
  5. Pire pustimo, da se rahlo ohladi in vmes stepemo sladko smetano do mehkih vrhov.
  6. Smetano primešamo k sadnemu pireju.
  7. Mousse vlijemo v pekač čez plast biskvita in ga postavimo v zamrzovalnik za eno uro.

Beli čokoladni mousse:

  1. Želatino v prahu zmešamo z dvema žlicama hladne vode in pustimo nekaj časa ob strani, da nabrekne.
  2. V loncu segrejemo skoraj do vretja 120 ml sladke smetane in jo prelijemo čez nadrobljeno belo čokolado. Pustimo minuto pri miru nato dobro premešamo, da se vsa čokolada raztopi.
  3. Preostalih 150 ml smetane stepemo do mehkih vrhov.
  4. Nabreklo želatino stopimo v mikrovalovni in jo vmešamo v še toplo in tekočo belo čokolado.
  5. K smetani primešamo čokolado z želatino. Pazimo, da je čokolada sobne temperature.
  6. Iz zamrzovalnika vzememo torto in čokoladni mousse prelijemo čez plast strjenega breskvinega moussa.
  7. Torto postavimo nazaj v zamrzovalnik za uro ali dve.
  8. Na koncu torto poljubno okrsimo, odlično pašejo sesekljane pistacije in rezine breskev.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi