Kolač s kokosom, banano in jagodo

Lahko bi mu brez težav rekli kar torta. Kupljena podloga za torte, prelita z doma narejenim kokosovim prelivom, svežimi jagodami in banano, vmes pa bogata krema iz smetane, mascarponeja in vanilije. Posuto z zdrobljenimi maslenimi keksi in kakavom.

Torta-kokos-jagode

Sestavine

  • 500 g mascarponeja
  • 500 ml sladke smetane
  • kupljena podloga za torte (v paketu so tri podloge)
  • 200 g kokosove moke
  • 200 ml vode
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 banani
  • 250 g jagod
  • aroma vanilije
  • 0,3 dl ruma
  • 100 g maslenih piškotov
torta-kj-kos

Postopek

  • zavremo 2 dl vode in dodamo kokosovo moko ter zmiksamo s paličnim mešalnikom
  • dodamo 2 žlici sladkorja, 1 žlico kakava in 0,3 dl ruma, zmešamo in ohladimo
  • zmešamo smetano, mascarpone, 2 žlici sladkorja ter aromo vanilije
  • nasekljamo banani
  • nasekljamo jagode
  • pripravimo prvo podlogo za torto in jo premažemo s kokosovim prelivom
  • nato na podlogi razporedimo polovico jagod in banan
  • drugo podlogo bogato premažemo s kremo iz smetane in mascarponeja
  • drugo podlogo položimo na prvo podlogo s tisto stranjo, ki je premazana s kremo
  • sedaj še drugo podlogo premažemo s kokosovim prelivom
  • drugo podlogo obložimo s sadjem
  • tretjo podlogo premažemo s kremo in jo poveznemo na drugo
  • zgornjo ploskec sedaj premažemo s preostankom kreme
  • zdrobimo kekse in jih posujemo, nato posujemo še s kakavom v prahu
  • ohladimo in postrežemo

Uporabil sem kekse, pripravljene po tem receptu.

Količine v receptu zadoščajo za 10 porcij/oseb

Cena sestavin: 11 EUR (1,10 EUR/porcijo)

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi