Kolač s kokosom, banano in jagodo
Lahko bi mu brez težav rekli kar torta. Kupljena podloga za torte, prelita z doma narejenim kokosovim prelivom, svežimi jagodami in banano, vmes pa bogata krema iz smetane, mascarponeja in vanilije. Posuto z zdrobljenimi maslenimi keksi in kakavom.
Sestavine
- 500 g mascarponeja
- 500 ml sladke smetane
- kupljena podloga za torte (v paketu so tri podloge)
- 200 g kokosove moke
- 200 ml vode
- 4 žlice sladkorja
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 banani
- 250 g jagod
- aroma vanilije
- 0,3 dl ruma
- 100 g maslenih piškotov
Postopek
- zavremo 2 dl vode in dodamo kokosovo moko ter zmiksamo s paličnim mešalnikom
- dodamo 2 žlici sladkorja, 1 žlico kakava in 0,3 dl ruma, zmešamo in ohladimo
- zmešamo smetano, mascarpone, 2 žlici sladkorja ter aromo vanilije
- nasekljamo banani
- nasekljamo jagode
- pripravimo prvo podlogo za torto in jo premažemo s kokosovim prelivom
- nato na podlogi razporedimo polovico jagod in banan
- drugo podlogo bogato premažemo s kremo iz smetane in mascarponeja
- drugo podlogo položimo na prvo podlogo s tisto stranjo, ki je premazana s kremo
- sedaj še drugo podlogo premažemo s kokosovim prelivom
- drugo podlogo obložimo s sadjem
- tretjo podlogo premažemo s kremo in jo poveznemo na drugo
- zgornjo ploskec sedaj premažemo s preostankom kreme
- zdrobimo kekse in jih posujemo, nato posujemo še s kakavom v prahu
- ohladimo in postrežemo
Uporabil sem kekse, pripravljene po tem receptu.
Količine v receptu zadoščajo za 10 porcij/oseb
Cena sestavin: 11 EUR (1,10 EUR/porcijo)