Mandlji s cimetom
Praznična domača razvada. Z njo zmagaš v samo petih minutah. Potrebuješ vodo, sladkor, cimet in mandlje. Dodana vrednost bo vonj, ki se širi daleč naokoli ter ljudski glas, ki cimetu pripisuje lastnosti afrodiziaka.
Za 2 osebi
- 100 g mandljev
- 0,6 dl vode
- 100 g sladkorja
- 1 čajna žlica cimeta
Postopek
- v ponvi zmešaj vodo in sladkor, na visoki temperaturi naj zavre
- dodaš mandlje in ves čas mešaš
- ko sladkor karamelizira (postane rahlo rjav) posuj še cimet in mešaj
- po največ minuti umakni ponev in mandlje previdno prenesi na peki papir, da se malce ohladijo
- razlomi jih na posamezne mandlje in postrezi
Pozor: karamelni sladkor je izjemno vroč, nevarnost opeklin. Dokler se ne ohladijo bodo vroči tudi mandlji!