Mandlji s cimetom

Praznična domača razvada. Z njo zmagaš v samo petih minutah. Potrebuješ vodo, sladkor, cimet in mandlje. Dodana vrednost bo vonj, ki se širi daleč naokoli ter ljudski glas, ki cimetu pripisuje lastnosti afrodiziaka.

Za 2 osebi

  • 100 g mandljev
  • 0,6 dl vode
  • 100 g sladkorja
  • 1 čajna žlica cimeta

Postopek

  • v ponvi zmešaj vodo in sladkor, na visoki temperaturi naj zavre
  • dodaš mandlje in ves čas mešaš
  • ko sladkor karamelizira (postane rahlo rjav) posuj še cimet in mešaj
  • po največ minuti umakni ponev in mandlje previdno prenesi na peki papir, da se malce ohladijo
  • razlomi jih na posamezne mandlje in postrezi

Pozor: karamelni sladkor je izjemno vroč, nevarnost opeklin. Dokler se ne ohladijo bodo vroči tudi mandlji!

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi