Zelo fina lasagna, ki jo pripravljam že več kot 10 let. Vedno na enak način. Dokaj enostavna je za pripravo in je primerna tudi za popolne začetnike.

Sestavine

Mesna omaka

  • 400 g mlete govedine
  • 4 dl paradižnikove mezge
  • 1 nasekljana čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 jušni žlici rdeče paprike ali 1/2 nasekljane rdeče paprike
  • peteršilj
  • 1 čajna žlica šetraja
  • sol in poper

Bešamel

  • 5 dl mleka
  • 3 jušne žlice masla
  • 2 jušni žlici moke
  • ščepec muškatnega oreščka
  • beli poper in sol

Lazanja

  • 250 g lazanje
  • 100 g naribanega trdega sira

 

Postopek

Mesna omaka

  • nasekljaj čebulo
  • nasekljaj česen
  • prepraži čebulo in nato dodaj ter prepraži meso
  • dodaj mu paradižnikovo mezgo, šetraj, peteršilj, rdečo papriko, sol, poper in česen
  • na zmerni temperaturi kuhaj še 10 minut, po potrebi dolij vodo (odvisno od gostote mezge)

Bešamel

  • v višji posodi stopiš maslo
  • vmešaš moko
  • mešaš in postopno dodajaš toplo mleko
  • dodaš sol, poper in muškatni orešček
  • grudic ne sme biti, če so uporabi palični mešalnik

Lasagna-4

Lasagna

  • uporabi posodo za peko (npr pravokotno 15 x 25 cm ipd) ali 4 okrogle posode, primerne za peko
  • na dnu najprej malo mesne omake, nato plast lazanje, nato malo bešamela, čisto malo sira
  • nadaljuješ v tem tempu, na vrhu zaključiš s plastjo mesne omake, ki jo posuješ s preostankom sira in bešamela
  • pečeš 30 minut pri 180 stopinj (ventilacija)
  • po zaključku peke počakaš 5 minut in postrežeš
Glinena posoda se najbolje obnese. V njej spečemo in postrežemo.

Glinena posoda se najbolje obnese. V njej spečemo in postrežemo.

Lasagna-6

Borovničev smoothie z jogurtom

Poširana jabolka z vanilijevim sladoledom v sous-vide

Tvoja ocena šteje