Lasagna SKETA.si

Zelo fina lasagna, ki jo pripravljam že več kot 10 let. Vedno na enak način. Dokaj enostavna je za pripravo in je primerna tudi za popolne začetnike.

Sestavine

Mesna omaka

  • 400 g mlete govedine
  • 4 dl paradižnikove mezge
  • 1 nasekljana čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 jušni žlici rdeče paprike ali 1/2 nasekljane rdeče paprike
  • peteršilj
  • 1 čajna žlica šetraja
  • sol in poper

Bešamel

  • 5 dl mleka
  • 3 jušne žlice masla
  • 2 jušni žlici moke
  • ščepec muškatnega oreščka
  • beli poper in sol

Lazanja

  • 250 g lazanje
  • 100 g naribanega trdega sira

Postopek

Mesna omaka

  • nasekljaj čebulo
  • nasekljaj česen
  • prepraži čebulo in nato dodaj ter prepraži meso
  • dodaj mu paradižnikovo mezgo, šetraj, peteršilj, rdečo papriko, sol, poper in česen
  • na zmerni temperaturi kuhaj še 10 minut, po potrebi dolij vodo (odvisno od gostote mezge)

Bešamel

  • v višji posodi stopiš maslo
  • vmešaš moko
  • mešaš in postopno dodajaš toplo mleko
  • dodaš sol, poper in muškatni orešček
  • grudic ne sme biti, če so uporabi palični mešalnik

Lasagna

  • uporabi posodo za peko (npr pravokotno 15 x 25 cm ipd) ali 4 okrogle posode, primerne za peko
  • na dnu najprej malo mesne omake, nato plast lazanje, nato malo bešamela, čisto malo sira
  • nadaljuješ v tem tempu, na vrhu zaključiš s plastjo mesne omake, ki jo posuješ s preostankom sira in bešamela
  • pečeš 30 minut pri 180 stopinj (ventilacija)
  • po zaključku peke počakaš 5 minut in postrežeš
Glinena posoda se najbolje obnese. V njej spečemo in postrežemo.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi