Borovničevi mafini z belo čokolado

Mafini se v kulinariki pojavljajo od konca 18. stoletja. Imajo več kot 200 let zgodovine, razširjeni pa so postali šele po letu 1857, z izumom pecilnega praška. Kakor koli, so izjemno priljubljeni in preprosti za pripravo. Recept združuje borovnice s kokosom in belo čokolado.

Sestavine

  • 200 g bele moke TIP 400 ali 500
  • 150 g sladkorja ali 180 g sukrina
  • 120 g borovnic *
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • 100 g razmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 1 dl jogurta
  • ½ čajne žlice soli
  • 80 g nasekljane bele čokolade *
  • 4 žlice kokosove moke
  • vanilijev sladkor

Postopek

  • zmešaš suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, sodo bikarbono, kokosovo moko
  • zmešaš mokre sestavine: jajce, sladkor, vanilijev sladkor, razmehčano maslo, jogurt
  • sedaj zmešaš mokre in suhe sestavine in na koncu nežno vmešaš še borovnice in nasekljano belo čokolado
  • pozor: dlje kot borovnice vmešavate v maso, bolj obarvana bo
  • pripraviš modele za mafine in jih do 2/3 napolniš z maso
  • pečeš 25 minut pri 190 stopinjah Celzija

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi