Borovničevi mafini z belo čokolado
Mafini se v kulinariki pojavljajo od konca 18. stoletja. Imajo več kot 200 let zgodovine, razširjeni pa so postali šele po letu 1857, z izumom pecilnega praška. Kakor koli, so izjemno priljubljeni in preprosti za pripravo. Recept združuje borovnice s kokosom in belo čokolado.
Sestavine
- 200 g bele moke TIP 400 ali 500
- 150 g sladkorja ali 180 g sukrina
- 120 g borovnic *
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 100 g razmehčanega masla
- 1 jajce
- 1 dl jogurta
- ½ čajne žlice soli
- 80 g nasekljane bele čokolade *
- 4 žlice kokosove moke
- vanilijev sladkor
Postopek
- zmešaš suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, sodo bikarbono, kokosovo moko
- zmešaš mokre sestavine: jajce, sladkor, vanilijev sladkor, razmehčano maslo, jogurt
- sedaj zmešaš mokre in suhe sestavine in na koncu nežno vmešaš še borovnice in nasekljano belo čokolado
- pozor: dlje kot borovnice vmešavate v maso, bolj obarvana bo
- pripraviš modele za mafine in jih do 2/3 napolniš z maso
- pečeš 25 minut pri 190 stopinjah Celzija
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator