Jabolčna palačinka s kokosom
Nadgrajena različica jabolčne »palačinke«, enega izmed najbolj priljubljenih receptov portala SKETA.si. Sedaj z več sadja, več okusa, več užitka.
Sestavine
- 50 g sladkorja
- 1 čajna žlica cimeta v prahu *
- 4 jajca
- 2,5 dl kokosovega mleka (ali navadnega mleka)
- 1 čajna žlica limonske trave
- 90 g bele gladke moke
- 70 g kokosove moke *
- 80 g kokosovega olja (ali masla)
- 3 jabolka (olupljena, narezani na 5 mm debele rezine)
- 1 banana (narezana na kolute)
- tri ščepce naribanega muškatnega oreščka
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator
Postopek
- pečico zagrej na 230 stopinj Celzija
- pripravi posodo za peko premera 20-25 cm ali več manjših posod
- zmešaj sladkor in cimet
- rahlo zmešaj jajca, kokosovo mleko,limonsko travo, muškatni orešček ter moko in kokosovo moko, testo je lahko še malce grudasto
- polovico kokosovega olja ali masla v ponev in na njem prepraži rezine jabolk (cca 5 min – dokler se ne zmehčajo), na koncu za minutko dodaj še kolute banane
- prepraženo sadje v posodo za peko, nato sadje prelij z zmesjo jajc, mleka itd
- za 15-20 minut v pečico na 230 stopinj (spremljaj, da se ne zažge na vrhu)
- po 15-20 minutah pecivo prelij z drugo polovico stopljenega kokosovega olja/masla, nato pa posuj s sladkorjem, v katerega je vmešan cimet
- peci še 5 minut
- posuj s sladkorjem v prahu ali prelij z medom/javorjevim sirupom in postrezi
Poskusi tudi
- Jabolčno palačinko – izvirni recept
- Pražene banane s kokosom
- Snežne kepe
- Domačo smetanovo rolado
- Vročo čokolado s kardamomom po receptu Bineta Volčiča