Domača smetanova rolada
Le čemu bi rolado kupili v trgovini? Pripravite raje svojo, domačo in občutite neprimerljivo boljši okus.
Sestavine za 30-40 cm debele domače smetanove rolade
- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor *
- 100 g bele moke
- 5 dl sladke smetane
- 200 g mascarponeja
- 150 g kokosove moke
- 1 čajna žlica limonine trave *
Postopek
- ločite rumenjak in beljak
- stepite beljak in mu dodajte 100 g sladkorja ter vanilijev sladkor, nastati mora trd beljakov sneg
- vanj vmešajte rumenjake in z mešalnikom dobro premešajte
- na koncu vmešate še moko
- na pladenj položite peki papir in nanj prelijte in enakomerno razmažite testo
- pri 200 stopinjah ga pečite 8 minut, nato se naj malce ohladi
- vmes pripravite nadev – zmešate sladko smetano, mascarpone, 20 g sladkorja, kokosovo moko in limonino travo
- premažete pečeno rolado in jo previdno zrolate
- nato jo postavite za nekaj ur v hladilnik, da se vsebina dobro strdi
- pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu in razrežite na kose
* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator