Rudolfove kroglice

Rudolfove kroglice

Rudolfove kroglice so pravi čarobni sladki grižljaji, ki nastanejo iz že spečenega peciva. Pripravimo jih iz ostankov potice, kolačev ali biskvita, ki jim primešamo še čokolado, sladko smetano in cimetov sladkor. Fantastična ideja za silvestrove sladke prigrizke.

Rudolfove kroglice

Rudolfove kroglice so nastale kot rešitev za vso praznično pecivo, ki ga ne uspemo pravočasno pojesti a nam ga je žal zavreči. V tem receptu lahko porabimo par dni stare kose potic, kolačev in ostanke biskvita. Za njihovo pripravo ne potrebujemo veliko sestavin, saj so biskvitne osnove precej bogate in preverjeno okusne. Pri dodajanju sestavin in dekoraciji pustite domišljiji prosto pot in se zabavajte ob njihovi pripravi z domačimi in najmlajšimi.

Količina: 25-30 kroglic / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti
(na kos)
 
Energetska vrednost90 kcal
Beljakovine1 g
Ogljikovi hidrati9 g
Maščobe5 g

Sestavine:

  • 350 g potice / kolača / biskvita
  • 100 g temne čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • 10 g cimetovega sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • Smarties in marshmallow bonbončki
  • Slane prestice

Priprava:

  1. V multipraktik damo 350 g potice, 100 g stopljene temne čokolade, 100 ml tople sladke smetane, cimetov in vanilijev sladkor.
  2. Zapremo pokrov ter zmiksamo do gladke in goste mase.
  3. Pripravljeno maso pokrijemo s folijo in jo na prestavimo na hladno, da zatrdi. Lahko jo damo v zamrzovalnik za 15 minut ali v hladilnik za 30 minut.
  4. Iz ohlajene mase oblikujemo 2-3 cm velike kroglice.
  5. Sedaj kroglice okrasimo s sladkarijami. Z rdečimi bonbončki naredimo rudolfov nos, prestice prelomimo na pol in jih zapičimo na mesto rogov, ter dodamo še bele sladkorčke za oči.
  6. Oblikovane rudolfove kroglice hranimo na hladnem v pokriti posodi. Postrežemo jih pri sobni temperaturi.

Nasveti:

Za osnovo kroglic lahko uporabimo katerekoli pecivo, ki se nam je rahlo že posušilo (potica, kolači, ostanki pečenega biskvita).

Če je naša biskvitna osnova suha in drobljiva dodamo še malo sladke smetane.

Rudolfove kroglice lahko pred sladkornimi dekoracijami pomočimo v stopljeno in temperirano temno čokolado. Tako bodo kroglice še bolj okusne in obstojne.

Rudolfove kroglice lahko začinimo tudi z rumovim sladkorjem.

Rudolfove kroglice se v hladilniku obdržijo 3-4 dni. Hranimo jih v zaprti posodi.

Poskusi še cakepops s piškoti in čoko orehovo potico.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi