Krompirjeva juha z bučkami in sirom

Krompirjeva juha z bučkami in sirom je kremna, lahkotna in okusna. Z enostavno in hitro pripravo se bo zagotovo kdaj našla na vaši mizi. Je tudi odlična rešitev, ko se med poletnimi meseci nakopiči večja količina bučk.

Bučkina juha s sirom nas malo preseneti kako nežnega in prijetnega okusa je. Sir in krompir dodata malo teže in globine, saj so bučke res lahkotne in blagega okusa. Seveda lahko v juho vključimo še kakšno zelenjavo več, za več pestrosti. Vendar sam sem mnenja, da ji prav nič ne manjka, ima res okus lep po bučkah, le soli ne sme biti premalo.

Recept je bil pripravljen v sodelovnju s Podravka Slovenija.

Količina: 4-6 porcij / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 500 g krompirja
  • žlica olivnega olja
  • 2 žlici čebulne paste Vegeta Natur
  • 2 žlici zelenjavne paste Vegeta Natur
  • 2 večji bučki (približno 700-800 g)
  • 1 ½ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • 100 g gauda sira

Priprava:

  1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose.
  2. V loncu segrejemo olje in dodamo čebulno pasto. Premešamo in pražimo slabo minuto.
  3. Dodamo krompir, zelenjavno pasto, premešamo in pražimo 2 minuti.
  4. Prilijemo le toliko vode, da pokrije ves krompir. Premešamo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 10-12minut.
  5. Vmes naribamo bučke in jih primešamo h krompirju. Kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut.
  6. Odstavimo z ognja in s paličnim mešalnikom spasiramo do kremne teksture. 
  7. Začinimo s soljo in poprom ter primešamo polovico sira.
  8. Še toplo juho nadevamo v servirne krožnike in čez potresemo malo sira in svežega peteršilja.

Nasveti:

V receptu so uporabljene paste Vegeta Natur, ki nam včasih lahko poenostavijo pripravo in pohitrijo kuhanje naših naljubših receptov.

Žlička zelenjavne paste Vegeta Natur nadomesti dve žlički sveže sesekljane zelenjave. Žlička čebulne paste Vegeta Natur nadomesti 1 1/2 žličke sveže sesekljane čebule.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi