Sriracha cvetačni prigrizki
Sriracha je pekoča čili omaka. Tokrat jo skupaj z limoninim sokom združimo s pečeno cvetačo. V manj kot pol ure bomo ustvarili odličen prigrizek brez pretiranih odvečnih kalorij.
Sestavine
- ½ cvetače – očiščene, natrgane na cvetove
- 2 žlici olivca
- 1 žlica stopljenega masla
- 1 žlica čili omake
- Sok 1/3 limone
- 2 čž soli
- 1 dl kisle smetane
- nasekljan drobnjak
Postopek
- cvetačo soli in prelij z olivcem
- peci v pečici pri 180 C 15 minut
- zmešaj čili omako, stopljeno maslo in sok limone, dodaj malo soli
- odstrani cvetačo iz pečice zmešaj s prelivom, nazaj v pečico še za 5 minut
- namakaj v mešanico kisle smetane in drobnjaka
Tvoja ocena šteje