Sriracha je pekoča čili omaka. Tokrat jo skupaj z limoninim sokom združimo s pečeno cvetačo. V manj kot pol ure bomo ustvarili odličen prigrizek brez pretiranih odvečnih kalorij.

 

Sestavine

  • ½ cvetače – očiščene, natrgane na cvetove
  • 2 žlici olivca
  • 1 žlica stopljenega masla
  • 1 žlica čili omake
  • Sok 1/3 limone
  • 2 čž soli
  • 1 dl kisle smetane
  • nasekljan drobnjak

Postopek

  • cvetačo soli in prelij z olivcem
  • peci v pečici pri 180 C 15 minut
  • zmešaj čili omako,  stopljeno maslo in sok limone, dodaj malo soli
  • odstrani cvetačo iz pečice zmešaj s prelivom, nazaj v pečico še za 5 minut
  • namakaj v mešanico kisle smetane in drobnjaka

Rezultat iskanja slik za sriracha