Piščančja rulada s sirom in pršutom

Piščančja rulada s sirom in pršutom

Piščančja rulada s sirom in pršutom je jed, ki popestri naš običajen jedilnik. Piščančje meso obogatimo z nadevom pršuta in mozzarelle, poleg pa postrežemo medeno gorčično omako.

Piščančja rulada s sirom in pršutom

Piščančja rulada s sirom in pršutom je resnično okusna in bogata jed, ki za seboj pusti prazen krožnik. Sočnega piščanca poudari slani pršut, topljiva in elastična mozzarella pa poskrbi za sirni užitek. Omaka z medom in gorčico doda okusne sladko-kisle note, ki jih jed potrebuje.

Recept je nasatal v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije.

Količina: 4 osebe / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti
(na porcijo)
 
Energetska vrednost 801 kcal
Beljakovine 74 g
Ogljikovi hidrati 21 g
Maščobe 45 g

Sestavine:

  • 4 žlice cvetličnega Slovenskega medu
  • 100 g grškega tipa jogurta
  • 4 žlice gorčice
  • 2 stroka česna
  • 1 kg piščančjih prsi
  • Sol
  • Poper
  • 200 g pršuta
  • 120 g pizza mozzarelle
  • 3 žlice oljčnega olja slovenske Istre

Priprava:

  1. Začnemo s pripravo medene omake.
  2. V skodelici zmešamo med, jogurt, gorčico in naribana stroka česna. Dobro premešamo ter pustimo ob strani.
  3. Piščančja prsa razpolovimo, da dobimo štiri debelejše kose fileja. File nato zarežemo od desne proti levi vendar ne povsem do konca. Zarezan file razpremo, da dobimo en večji in tanjši piščančji zrezek.
  4. Piščančje zrezke potolčemo, da jih dodatno sploščimo in poenotimo debelino zrezka.
  5. Sedaj zrezke natremo s soljo in poprom.
  6. Na vsak zrezek položimo 50 g pršuta ter na sredino dodamo eno večjo palčko mozzarelle.
  7. Sedaj obložene piščančje zrezke tesno zavijemo v rolado. Lahko začnemo pri krajši ali daljši stranici, odvisno kako debelo rolado si želimo.
  8. V večjo ponev dodamo 3 žlice olja in ga dobro segrejemo.
  9. Sedaj dodamo v ponev zavite piščančje rolade obrnjene s šivom navzdol. Rolade pečemo 10 minut na zmernem višjem ognju. Vmes jih obračamo, da jih popečemo z vseh strani.
  10. Nato zmanjšamo ogenj, pokrijemo ponev in pečemo še 5-10 minut. Čas kuhanja je odvisen tudi od debeline naših rolad.
  11. Pečene rolade razrežemo na enako debele kolute ter jih postrežemo s pogreto medeno omako in pečenim krompirjem.

Nasveti:

Za nadev piščančje rulade lahko uporabimo marsikaj. Nadevi so lahko mesni ali zelenjavni. Namesto pršuta lahko uporabimo šunko ali slanino. Mozzarello lahko nadomesti fontina sir in pikanten cheddar.

Poskusi še indijskega maslenega piščanca in tortilje z zelenjavo.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi