Domače ocvrte miške z rozinami
Enostavno najboljše so domače miške. Tokrat še z dodatkom v rum namočenih rozin, da popestrijo okus. Posuj jih z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.
Sestavine za tri osebe:
- 300 g gladke moke
- 40 g sladkorja
- 20 g svežega kvasa
- 250 ml mleka
- 30 g masla
- 2 rumenjaka
- 3 žlice ruma
- 30 g rozin
- Olje za cvrtje
- Sladkor v prahu za posip
- Žlica cimeta v prahu
Priprava:
- Rozine nasekljaj in jih namoči v rum za pol ure
- Z ročnim ali namiznim mešalnikom zmešaj moko, sladkor, nadrobljen kvas, mleko, rumenjake, rum in namočene rozine
- Ko dobiš gladko kvašeno testo, ga pokrij in postavi na toplo za 30-60 minut, da vzhaja
- Olje za cvrtje segrej na 180 °C
- Miške oblikuj z dvema žlicama, kot bi delal žličnike; pomagaj si tako, da žlici pred oblikovanjem namočiš v olje
- Miške spusti v vroče olje jih cvri do zlato rumene barve, vmes jih še obrni
- Počakaj, da se miške malce ohladijo in jih posipaj z mešanico sladkorja v prahu in cimeta
- Najbolj okusne so še tople
Dober tek!