Biskvit s sadjem
Biskvit s sadjem ima za osnovo enega izmed najbolj puhastih biskvitov, ki mu dodamo sadje. V našem primeru so to sveže jagode, lahko pa dodamo tudi zamrznjeno sadje, ali sadje iz kompota.
Biskvit s sadjem je ena tistih sladic, ki je hitro pripravljena in daje izjemno okusne rezultate. Odlična, kadar želimo pogostiti prijetno druščino z domačim pecivom. Biskvit je najboljši še, ko je rahlo topel. Zagotavljam vam, da ga ne boste nehali jesti.
Količina: 8 kosov/ Čas priprave: 70 minut/ Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za biskvit s sadjem:
- 4 beljaki
- 4 rumenjaki
- 120 g sladkorja v prahu
- 120 g bele moke
- 30 g olja
- 40 g mleka
- pol žličke soli
- pol žličke vanilijevega ekstrakta
- 400 g jagod
- sladkor v prahu za posip
Priprava:
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
- Beljake pričnemo stepati, ko so že nekoliko stepeni jim primešamo sladkor v prahu in jih stepamo do čvrstih vrhov.
- Rumenjake tudi stepemo ter jim primešamo mleko, olje, sol in vanilijo.
- Mešanico rumenjakov primešamo k beljakom. Mešamo z lopatko in nežno.
- Nato skozi cedilo presejemo moko in jo s pomočjo lopatke nežno vmešamo.
- Pripravimo pekač dimenzije 20 x 30 cm, ga namastimo z maslom in posipamo z moko. Odvečne moke se znebimo tako, da pekač obrnemo na glavo in ga malce potresemo.
- Nato v pekač vlijemo maso za biskvit.
- Povrh dodamo narezane jagode.
- Pečemo 35 – 40 minut pri 150 °C, nato dvignemo temperaturo na 170 °C in pečemo še 10 minut.
- Odstranimo iz pečice, ohladimo in razrežemo.
- Biskvit s sadjem posujemo še s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Nasveti:
Biskvitu lahko dodamo tri žlice kakava in ga tako pripravimo v čokoladni različici.
Pri tej sladici lahko uporabimo sveže ali zamrznjeno sadje. Tudi sadje iz kompota se dobro obnese, le precediti ga moramo preden ga dodamo čez biskvit.
V kolikor biskvita ne pojemo v roku enega ali dveh dni ga po peki namočimo s sladkornim sirupom ali sokom od kompota. Tako bo ostal sočen dlje časa.
Poskusite tudi skutno pecivo z malinami ali arašidove kroglice.
Dober tek!