Biskvit s sadjem ima za osnovo enega izmed najbolj puhastih biskvitov, ki mu dodamo sadje. V našem primeru so to sveže jagode, lahko pa dodamo tudi zamrznjeno sadje, ali sadje iz kompota.

Biskvit s sadjem je ena tistih sladic, ki je hitro pripravljena in daje izjemno okusne rezultate. Odlična, kadar želimo pogostiti prijetno druščino z domačim pecivom. Biskvit je najboljši še, ko je rahlo topel. Zagotavljam vam, da ne boste morali nehati jesti.

Biskvit s sadjem

Sestavine za biskvit s sadjem:

  • 4 beljaki
  • 4 rumenjaki
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 120 g bele moke
  • 30 g olja
  • 40 g mleka
  • pol žličke soli
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta
  • 400 g jagod
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
  2. Beljake pričnemo stepati, ko so že nekoliko stepeni jim primešamo sladkor v prahu in jih stepamo do čvrstih vrhov.
  3. Rumenjake tudi stepemo in dodamo mleko, olje, sol in vanilijo. Premešamo.
  4. Mešanico rumenjakov primešamo k beljakom. Mešamo z lopatko in nežno.
  5. Nato skozi cedilo presejemo moko in jo s pomočjo lopatke nežno vmešamo.
  6. Pripravimo pekač dimenzije 20 x 30 cm, ga namastimo z maslom in posipamo z moko. Odvečne moke se znebimo tako, da pekač obrnemo na glavo in ga malce potresemo.
  7. Nato v pekač vlijemo maso za biskvit.
  8. Povrh dodamo narezane jagode.
  9. Pečemo 35 – 40 minut pri 150 °C, nato pa zvišamo temperaturo na 170 °C in pečemo še 10 minut.
  10. Odstranimo iz pečice, ohladimo in razrežemo.
  11. Biskvit s sadjem posujemo še s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Nasveti:

Biskvitu lahko dodamo tri žlice kakava in ga tako pripravimo v čokoladni različici.

Pri tej sladici lahko uporabimo sveže ali zamrznjeno sadje. Tudi sadje iz kompota se dobro obnese, le precediti ga moramo preden ga dodamo čez biskvit.

V kolikor biskvita ne pojemo v roku enega ali dveh dni ga po peki namočimo s sladkornim sirupom ali sokom od kompota. Tako bo ostal sočen dlje časa.

Poskusite tudi skutno pecivo z malinami ali arašidove kroglice.

Dober tek!