8 nasvetov za boljši piknik

8 nasvetov za boljši piknik

8 nasvetov za boljši piknik? Pred vsakim piknikom si pripravim seznam stvari, ki preprosto ne morejo manjkati. Sploh kadar gremo na piknik v naravo je dobro imeti resnično vse pri roki. Nič boljšega kot se fino podružit v naravi ob dobri hrani in pijači. Da bodo pikniki čim bolj udobni in priprava čim manj stresna je tukaj mojih 8 nasvetov za boljši piknik.

8 nasvetov za boljši piknik

Teh 8 nasvetov je namenjenih piknikom v naravi. Kadar se lotimo roštilja na domačem vrtu mogoče ne bojo prišli vsi prav, ker je malce drugače, če imamo hladilnik, štedilnik in pečico oddaljene par korakov stran.

Vsebino omogoča Alufix.

1. Led v plastenkah

Definitivno moj najbolj pogosto uporabljen trik. Zamrznite vodo v večjih plastenkah in jo postavite v hladilno torbo. Ne samo, da bo lepo hladilo, na koncu imate na voljo še ledeno vodo za osvežitev.

2. Priročno zaviti sendviči

Dolg Sendvič zavijte v peki papir, ga na večih mestih zvežite z vrvico in ga razrežite. Tako bojo lepo zavite porcije takoj na voljo. Bagete so za večjo družbo dobra izbira, ker lahko hitro pripravimo prigrizke za več oseb. Celo bageto prerežemo na polovico, pripravimo sendvič po lastnem izboru, nato pa ga zavijemo v plast papirja za peko. Nato ga skupaj s paprijem razrežemo na 3-4 kose, še prej pa jih zavežemo z vrvico. Sendviči so pripravljeni za piknik.

3. Poletna sadna solata

Pripravite lično sadno solato iz melon in lubenic. Preprosto izrežite jih v kroglice, pokapajte z malo limoninega soka in shranite v košaro. Za še dodatno svežino solato zapakirajte v Alufix posodo s priročnim pokrovom in jo postavite za nekaj ur v zamrzovalnik. Nič boljšega od ledeno hladne lubenice.

4. Izognite se zeleni solati

Izognite se listnati zelenjavi, ko pripravljate solato. Ta zaradi vročine hitro oveni. Raje izberite zelenjavo, ki jo lahko narežete na večje palčke in poleg spakirajte še hummus za pomakanje. Odlična izbira za piknike je recimo tudi testeninska ali krompirjeva solata.

8 nasvetov za boljši piknik

5. Biorazgradljiv pribor – Alufix Biologic

Uporabite biorazgradljive krožnike, kozarčke in pribor, ki jih po možnosti lahko sperete uporabite večkrat. Na koncu pa lahko enostavno romajo med vaše bio odpadke.

8 nasvetov za boljši piknik

6. Vrečko za smeti vedno s seboj

Ko smo že pri smeteh Vedno zapakiramo tudi vrečko za smeti tako, da lahko pospravimo za seboj. V videu poglejte preprost način kako lično zložiti vrečko, da resnično ne bo izgovora, da je nimate shranjene v piknik košari.

7. Robčki, sončna krema in mrčes

Ne pozabite tudi na mokre robčke za brisanje rok, sončno kremo in sredstvo proti odganjanju mrčesa. Uporabite lahko tudi naravne repelente, kot je recimo esenca sivke, ki dobro odganja komarje. Zadnje čase so komarji velik problem in sam pogosto poleg vsega prižgem še spiralo, ki odganja komarje.

8. Zapakirajte primerno sladico

In sladica? Vzemite nekaj kar bo odporno na vročino. Sladica pride na vrsto na koncu in veliko možnosti je, da se bo čokolada do takrat že stopila. Priporočam piškote, peciva, sam pa najraje spečem preprost kolač s sezonskim sadjem. Recimo češnje, jagode, maline ali borovnice so super poletna izbira.

8 nasvetov za boljši piknik

Vsekakor pa uživajte v pikniku v dobri družbi!

Presni pad thai.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi