Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Cheesecake brownies zelo učinkovito in hitro potešijo sladko lakoto. Kremni nadev doda svežino in sočnost bogatemu brownie kolaču, ki ima popolno teksturo. Ta ni kot biskvit, a tudi ne kot mehak fudge. Njegova tekstura pluje po zlati sredini, ki popolnoma zasvoji.

Cheesecake brownies

Cheesecake brownies je nekaj kar moramo poskusiti vsaj enkrat v našem življenju. Njihova priprava je hitra in enostavna, poleg tega se odlično obdržijo na hladnem kar nekaj dni. Brownie osnova ima teksturo zelo bogatega čokoladnega biskvita, ki ima rahlo premalo pečeno sredico in se v ustih zelo prijetno topi. Cheesecake je prijetno svež, kremen kontrast, ki čudovito nadgradi brownije.

V sodelovanju z Riess Slovenija.

Količina: 16 kosov / Čas priprave: 60 minut + 1 ura hlajenja / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti (na kos) 
Energetska vrednost 282 kcal
Beljakovine4 g
Ogljikovi hidrati32 g
Maščobe17 g

Sestavine:

  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 70 g temnega kakava
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 120 g moke
  • 150 g kremnega sira
  • 200 g mascarpone sira
  • 60 g sladkorja
  • 1 žlička vanilije

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kovinski kvadraten pekač (20 x 20 cm), ki ga obložimo s papirjem za peko.
  2. V manjši kozici stopimo maslo in sladkor v prahu. Med segrevanjem mešamo, da se sladkor lažje stopi.
  3. V večji skledi z metlico zmešamo jajca in 200 g sladkorja. Zmešamo le toliko, da dobimo enotno maso.
  4. K jajčni masi dodamo temen kakav, sol in vanilijev ekstrakt. Premešamo do gladke mase.
  5. Prilijemo stopljeno maslo in sladkor in dobro premešamo.
  6. Sedaj dodamo moko in pecilni prašek. Mešamo nežno in ne predolgo, le toliko da se moka vmeša.
  7. Tri žlice čokoladne mase prihranimo za kasneje, preostalo maso pa vlijemo v pripravljen pekač.
  8. Sedaj pripravimo cheesecake kremni nadev.
  9. Z ročnim mešalnikom zmešamo kremni sir, mascarpone, sladkor in vanilijo. Stepamo do gladke, kremne teksture.
  10. Kremni nadev enakomerno razmažemo po čokoladnem biskvitu.
  11. Prihranjeno čokoladno maso zmešamo z 1 žlico tople vode, da jo rahlo razredčimo.
  12. Nato jo v kepicah nažličkamo po kremnem nadevu in z zobotrebcem naredimo marmoriran vzorec.
  13. Pekač prestavimo na spodnjo tretjino pečice.
  14. Brownije pečemo 25 minut pri 175 °C  nato znižamo temperaturo na 165 °C in nadaljujemo peko še 15 minut.
  15. Pečenost brownijev preverimo z zabodom zobotrebca v sredico. Če pride ven rahlo čokoladen, so browniji pečeni.
  16. Brownije prestavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se ohladijo in usedejo.
Cheesecake brownies

Nasveti:

V maso za brownije lahko dodamo še koščke temne čokolade ali grobo nasekljane orehe, pražene lešnike.

Browniji so najboljši, ko imajo čas odstati na hladnem kakšno uro ali več. Ko se jih odločimo pojesti jih segrejemo na sobno temperaturo, to pomeni le, da jih vzamemo iz hladilnika 15 minut prej.

Hranimo jih v zaprti posodi na hladnem, 3-4 dni.

Poskusi še creme brulee kolač in melonin smuti z jogurtom in meto.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi