Rahli mandljevi piškoti so piškoti, ki te zasvojijo. Imajo tanko hrustljavo skorjico z mandljevimi lističi in mehko sredico, ki se v ustih prijetno raztopi. So lahki, sladki in polni oreškov, ki dajo čudovit okus.

Rahli mandljevi piškoti so sestavljeni iz beljakov, sladkorja in oreščkov. Te tri sestavine ustvarijo izjemno lahke in zračne piškote, ki se v ustih obnašajo kot sladkorna pena. Sveže pečeni piškoti imajo hrustljavo skorjico in topljivo sredico, ki kar izpuhti v ustih, pustijo le prijeten okus po mandljih in lešnikih. Naslednji dan izgubijo hrustljavost, a ostanejo mehki in zabavno žvečljivi.

Količina: 18-20 piškotov / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 3 od 5

Sestavine:

  • 150 g sladkorja v prahu
  • 70 g mletih lešnikov
  • 70 g mletih mandljev
  • 45 g moke
  • 7 beljakov
  • 90 g sladkorja
  • 70 g mandljevih lističev

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 160 °C in obložimo pladenj s papirjem za peko.
  2. V skledi zmešamo sladkor v prahu, mlete lešnike, mlete mandlje in moko. Pustimo ob strani za kasneje.
  3. V čisto skledo mešalnika dodamo beljake. Stepamo jih pri srednji hitrosti, ko se začnejo peniti in svetliti, pričnemo postopoma dodajati sladkor. Ko je sladkor v celoti dodan, zvišamo hitrost mešanja in stepemo beljake v čvrst sneg.
  4. Sedaj k beljakom postopoma primešamo mešanico oreščkov in moke.
  5. Maso za naše piškote prestavimo v dresirno vrečko in ji odrežemo konico.
  6. Na pripravljen pladenj nabrizgamo piškote s premerom 6 cm in višino 1 cm. Med piškoti pustimo 2 cm razmaka. Pri brizganju si pomagamo s piškotnim modelom/izsekovalcem.*
  7. Nabrizgane piškote posujemo še z mandljevimi lističi.
  8. Pladenj s piškoti prestavimo v segreto pečico in jih pečemo 20-25 minut. Pečeni piškoti morajo imeti rahlo rjavo obarvan rob.
  9. Piškote odstranimo iz pečice in jih pustimo na pladnju, da se v celoti ohladijo.
  10. Piškote je najbolje pojesti prvi dan. Hranimo jih lahko v zaprti posodi do tri dni.

Rahli mandljevi piškoti

Nasveti:

Pri oblikovanju piškotov si pomagamo z okroglim piškotnim modelom. Notranji rob piškotnega modela premažemo z oljem, ga postavimo na peki papir in vanj do roba nabrizgamo maso za piškote. Površino zravnamo s paletko ali nožem ter dvignemo model. Dobili bomo visok in okrogel piškot. Če se nam robovi ocufajo jih zgladimo z rahlo vlažnim prstom. Postopek ponavljamo dokler ne zmanjka mase.

Velikost piškotov lahko prilagodimo piškotnemu modelu, ki ga imamo. Če je ta manjši od premera 6 cm, bo potrebno zmanjšati dolžino peke piškotov.

Poskusi še krhke čokoladne piškote in čokoladno torto z lešniki.

Dober tek!

 

Tvoja ocena šteje