Borovničeva torta z jabolki in cimetom
Hitro pripravljena torta brez peke. S podlago keksov, kremo jabolk in borovnic ter z belim ganašem. Preprosta in slastna. Ravno prava za obiske, le dan prej se je loti, da se v miru ohladi čez noč.
Podlaga
- 150 g keksov Domaćica ipd *
- 100 g masla
Krema
- 250 g borovnic
- 1 jabolko
- 2o0 g indijskih oreščkov
- 150 g kokosovega olja
- 5 žlic medu
- 1 čž cimeta v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- 1 ščepec soli
Ganaš
- 100 g bele čokolade
- 0,3 dl sladke smetane
Postopek
- sestavine podlage zmešaj in razporedi po dnu tortnega modela (cca 20 cm premer)
- sestavine kreme zmešaj in razporedi po podlagi
- ganaš pripraviš s počasnim segrevanjem smetane in bele čokolade
- odstaviš z vročega in mešaš, da nastane enakomerna zmes, slednjo preliješ po torti
- po želji okrasiš s koščki kokosa
- pred postrežbo naj bi vsaj 6 ur v hladilniku
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.