tiramisu v kozarčku

Tiramisu v kozarčku

Pravi tiramisu s surovimi jajci in barcaffejem. V kozarčku, da je serviranje bolj enostavno. Priprava je hitra, že čez kakšno uro je lahko na mizi.

tiramisu v kozarčku

Tiramisu v kozarčku pripraviš s surovimi rumenjaki. V kolikor se želiš temu izogniti lahko sladkor in rumenjake stepaš nad vodno kopeljo in s tem rumenjake segreješ dovolj, da so popolnoma varni za uživanje. Pazi le, da jih ne segreješ preveč.

Sestavine:

  • 500 g mascarpone sira
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 0,5 dl kavnega likerja ali ruma (opcijsko)
  • 100 g savoiardi piškotov
  • kakav v prahu za posip
  • 4 žlice kave Barcaffe

Priprava:

  1. najprej skuhaj močno kavo in jo pusti, da se ohladi
  2. zmešaj rumenjaka in sladkor, dodaj vanilijo in dobro premešaj
  3. k jajčni zmesi dodaj mascarpone in premešaj
  4. pripravi kozarčke
  5. piškot za kratek čas namoči v kavo in ga položi v kozarček, če je prevelik ga prelomi na polovico
  6. mascarpone kremo nabrizgaj čez plast piškotov
  7. ponovi pripravo plasti vsaj še enkrat
  8. po vrhu posuj s kakavom v prahu in postavi v hladilnik za dobro uro

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi