Pravi tiramisu s surovimi jajci in barcaffejem. V kozarčku, da je serviranje bolj enostavno. Priprava je hitra, že čez kakšno uro je lahko na mizi.

Tiramisu v kozarčku pripraviš s surovimi rumenjaki. V kolikor se želiš temu izogniti lahko sladkor in rumenjake stepaš nad vodno kopeljo in s tem rumenjake segreješ dovolj, da so popolnoma varni za uživanje. Pazi le, da jih ne segreješ preveč.

Tiramisu v kozarčki
Tiramisu v kozarčki

Sestavine

  • 500 g mascarpone sira
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 0,5 dl kavnega likerja ali ruma (opcijsko)
  • 100 g savoiardi piškotov
  • kakav v prahu za posip
  • 4 žlice kave Barcaffe

Priprava:

  • najprej skuhaj močno kavo in jo pusti, da se ohladi
  • zmešaj rumenjaka in sladkor, dodaj vanilijo in dobro premešaj
  • k jajčni zmesi dodaj mascarpone in premešaj
  • pripravi kozarčke
  • piškot za kratek čas namoči v kavo in ga položi v kozarček, če je prevelik ga prelomi na polovico
  • mascarpone kremo nabrizgaj čez plast piškotov
  • ponovi pripravo plasti vsaj še enkrat
  • po vrhu posuj s kakavom v prahu in postavi v hladilnik za dobro uro
Tvoja ocena šteje