Tiramisu v kozarčku
Pravi tiramisu s surovimi jajci in barcaffejem. V kozarčku, da je serviranje bolj enostavno. Priprava je hitra, že čez kakšno uro je lahko na mizi.
Tiramisu v kozarčku pripraviš s surovimi rumenjaki. V kolikor se želiš temu izogniti lahko sladkor in rumenjake stepaš nad vodno kopeljo in s tem rumenjake segreješ dovolj, da so popolnoma varni za uživanje. Pazi le, da jih ne segreješ preveč.
Sestavine:
- 500 g mascarpone sira
- 2 rumenjaka
- 50 g sladkorja
- žlička vanilijevega ekstrakta
- 0,5 dl kavnega likerja ali ruma (opcijsko)
- 100 g savoiardi piškotov
- kakav v prahu za posip
- 4 žlice kave Barcaffe
Priprava:
- najprej skuhaj močno kavo in jo pusti, da se ohladi
- zmešaj rumenjaka in sladkor, dodaj vanilijo in dobro premešaj
- k jajčni zmesi dodaj mascarpone in premešaj
- pripravi kozarčke
- piškot za kratek čas namoči v kavo in ga položi v kozarček, če je prevelik ga prelomi na polovico
- mascarpone kremo nabrizgaj čez plast piškotov
- ponovi pripravo plasti vsaj še enkrat
- po vrhu posuj s kakavom v prahu in postavi v hladilnik za dobro uro