Ocvrta feta z zelišči

Ocvrta feta z zelišči

Ocvrta feta z zelišči vas bo navdušila. Nič več umazanih kupa krožnikov zaradi paniranja sira. Feto preprosto posujemo z drobnjakom in origanom in vse skupaj zavijemo kar v vlečeno testo.

Ocvrta feta z zelišči

Ocvrta feta z zelišči je pripravljena izredno hitro, še največ časa bo vzelo, da segrejete olje. Jo pa lahko pripravite tudi v pečici ali cvrtniku na vroč zrak. Pečico segrejte na 200°C, v testo ovito feto premažite z malo olja, vklopite ventilacijo in jo pecite okoli 15 minut.

Uporabil sem začimbe Maestro.

Količina: 4 rezine / Čas priprave: 10 minut / Zahtevnost: 1 od 5 

Sestavine:

  • 2 x 200 g feta sira
  • žlica origana Maestro
  • žlica drobnjaka Maestro
  • žlica moke
  • 2 žlici vode
  • 2-4 liste vlečenega testa

Priprava:

  1. Oba kosa feta sira po debelini razpolovimo, da dobimo štiri enako debele rezine.
  2. V skodelici zmešamo origano in drobnjak. Rezine fete potresemo z zeliščno mešanico.
  3. V drugi skodelici zmešamo moko in vodo. Dobili bomo pasto, ki nam bo služila kot lepilo za testo.
  4. Liste vlečenega testa po daljši stranici razpolovimo, da dobimo dva manjša a enako velika pravokotnika.
  5. Rezino fete položimo na sredino zgornje tretjine pravokotnika, čez zavihamo robove in jo zavijemo. Preden naredimo zadnji zavoj, testo premažemo z lepilom, da se testo zlepi skupaj. Za eno rezino fete potrebujemo en manjši pravokotnik vlečenega testa, a če želimo jo lahko zavijemo dvakrat.
  6. V manjšo ponev vlijemo olje za 2-3 prste višine. Olje segrejemo na 180 °C in vanj previdno položimo ovito rezino fete. Feto cvremo do dve minuti na vsaki strani oziroma toliko časa, da se testo obarva zlato rjavo.
  7. Ocvrto feto na hitro odcedimo na papirnati brisački nato jo prestavimo na krožnik in takoj postrežemo.
  8. Ocvrta feta je odlična predjed ali priloga. Lahko jo postrežemo toplo ali hladno.
Ocvrta feta z zelišči
Ocvrta feta z zelišči

Nasveti:

Ocvrto feto lahko zavijemo v večjo količino vlečenega testa za dodatno hrustljavost. Jaz jo najraje pripravim tako, da jo ovijem v eno do dve plasti testa.

Ko je feta še vroča jo lahko prelijemo z medom in posujemo s praženim sezamom.

Poskusite tudi vegi cezar solato z zeliščnimi krutoni in presni falafel.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi