Ajdove palačinke z gorgonzolo, orehi in jabolčnim pirejem
Neverjetna kombinacija okusov za nekoliko drugačne palačinke. Količine ustrezajo za 2-3 osebe (štiri večje palačinke).
Sestavine
- 150 g ajdove moke
- 3 dl mleka
- 2 jajci
- žlička sladkorja
- žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 100 g orehov
- 150 g gorgonzole
- 3 jabolka
Priprava
- v skledi premešaj jajca in moko
- počasi vlivaj mleko in mešaj
- dodaj sladkor, pecilni prašek in sol
- premešaj in postavi v hladilnik za kakšno uro, da se testo posede
- ponev namaži s kokosovim oljem ali maslom in ulij maso čez celotno površino
- peci približno 2 minuti na vasi strani
Nadev
- orehe na hitro popraži v ponvi ali segrej v pečici (samo toliko, da zadišijo)
- gorgonzolo nareži na kocke
- jabolčni pire pa pirpravi tako, da olupiš jabolka, narežeš ali naribaš in skupaj z nekaj vode dušiš v ponvi toliko časa, da se zmehčajo
- polovico palačinke namaži z jabolčnim pirejem, dodaj rahlo zdrobljene orehe, nadrobljeno gorgonzolo in prepogni