Bananine palačinke z musliji, grškim jogurtom in medom
Bananine palačinke so krasna izbira kadar imamo nekaj odvečnih zrelih banan v shrambi. Pripravimo jih pa lhko tudi z musliji, in sicer tako, da te dodamo v maso. Okusna in bolj zdrava alternativa klasičnim palačinkam.
Bananine palačinke imam zelo rad, ker jih lahko pripravim z manjšo količino moke (ali tudi kar brez) in ker okus banan zelo prija v obliki palačink. Že same po sebi so sladke, lahko jih namažemo s čokoladnim namazom, jim dodamo marmelado, jaz pa sem jih naredil nekoliko bolj sveže. Dodal sem jim grški jogurt in nekaj malega medu. Super kombinacija za zajtrk.
Za pripravo recepta sem uporabil Sport musli od Žita.
Sestavine za bananine palačinke z musliji:
- 3 banane
- 3 Jajca
- 4 žlice moke
- ½ zavojčka pecilnega praška
- 5 žlic muslija
- Žlička cimeta v prahu
- 200 g grškega jogurta
- Med
- Kokosovo olje za pečenje
Priprava:
- V skledi pretlačimo banane
- Dodamo jajca, pecilni prašek, moko in dobro premešamo z metlico
- Nato primešamo muslije
- V ponvi segrejemo kokosovo olje
- Spečemo palačinke, pečemo jih približno 1 – 2 minuti na vsaki strani
- Postrežemo z grškim jogurtom in prelijemo z medom
Nasveti:
Pri pripravi mase za bananine palačinke lahko moko tudi popolnoma izpustite. To bo sicer nekoliko vplivalo na teksturo palačink in jih bo posledično malce težje obračati, vendar so v tem primeru pripravljene brez glutena.
Grški jogurt lahko nadomestite z navadnim. V kolikor ciljate za čimbolj zdravo različico pa priporočam, da uporabite grški jogurt z 0% maščobe. Fino pa se obnese tudi skyr ali pusta skuta.
K palačinkam lahko postrežemo tudi nekaj svežega jagodičevja.
Poskusite tudi brownije s fižolom in presni matcha kokos cheesecake.
Dober tek!