Mandljeva osnova, brez peke, skoraj povsem presna. Za vmes dišeče jagode, banana, cimet in vanilija ter mandlji. Za povrhu ganaš iz temne čokolade, koščki kakava in nariban kokos.

 

Sestavine za 18 cm tortni model

Podlaga

 

Krema

  • 250 g jagod
  • 1 banana
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g indijskih oreščkov
  • 1 čž cimeta
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 1 dl stopljenega kokosovega olja *
  • 1 ščepec soli
  • 1 čž soka limone

 

Preliv

  • 60 g temne čokolade
  • 0,3 dl sladke smetane
  • 1 jž masla
  • nariban kokos (opcija)
  • koščki kakava  (opcija)

 

Postopek

  • dno 18 cm modela za torto obloži s papirjem za peko
  • sestavine podlage dobro zmešaj v mešalniku, razporedi podlago po dnu modela, pomagaj s z rokami ali žlico
  • v blenderju zmešaj sestavine kreme, kremo razporedi po podlagi
  • v kozici na zmerni temperaturi segrej smetano, nato odmakni in dodaj nalomljeno čokolado in maslo
  • pusti kakšno minuto, nato mešaj in po potrebi še malce segrej, da nastane povsem gladka krema
  • prelij kremo (čokoladni ganaš) po torti in jo previdno razporedi po celotni površini
  • posuj s koščki kakava in naribanim kokosom
  • na hladno vsaj za 8 ur

Partnerja SKETA.si in PRESNO.si sta Gorenje in Mercator.