Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom
Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom so resnično zabaven posladek, saj ga lahko postrežemo in pojemo na drugačen način kot običajne sladice. S čokolado oblita zdrobova sredica s kokosom je kot domača Bounty rezina. Mmm.
Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom so zabavne za pripraviti in za pojesti. Nad njimi se navdušujejo najmlajši in odrasli. Priprava je enostavna in k oblikovanju lučk lahko pokličemo na pomoč otroke, ki se bodo ob tem zelo zabavali. Okusno, enostavno in zabavno!
Recept je nastal v sodelovanju z Zlatim poljem.
Količina: 8 lučk / Čas priprave: 2 uri / Zahtevnost: 2 od 5
Hranilne vrednosti (na lučko) | |
Energetska vrednost | 447 kcal |
Beljakovine | 7 g |
Ogljikovi hidrati | 39 g |
Maščobe | 29 g |
Sestavine:
- 400 ml kokosovega mleka
- 65 g sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 100 g zdroba
- 40 g kokosove moke
- 300 g temne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
Priprava:
- V posodo vlijemo kokosovo mleko, dodamo sladkor, sol in vanilijev ekstrakt. Premešamo in zavremo.
- Nato na srednjem nizkem ognju postopoma dodajamo zdrob in vmes neprestano mešamo.
- Nadaljujemo kuhanje še 2 minuti, da se zdrob zgosti.
- Nato posodo odstavimo z ognja in primešamo še kokosovo moko.
- Zdrobovo mešanico prestavimo v posodo, ki jo pokrijemo s folijo ter jo postavimo na hladno za 30 minut.
- Ohlajeno maso razdelimo na 60 g kroglice, ki jih oblikujemo v obliko sladolednih lučk.
- Nato v sredino lučk zapičimo še lesene palčke.
- Oblikovane lučke prestavimo na hladno za vsaj 1 uro.
- Sedaj stopimo čokolado, primešamo stopljeno kokosovo olje ter jo prelijemo v višji kozarec.
- Ohlajene lučke potopimo v kozarec s stopljeno čokolado.
- Oblite lučke prestavimo na papir za peko, da se čokolada v celoti strdi.
- Lučke hranimo na hladnem do 3 dni.
Nasveti:
Za bolj obstojni čokoladni preliv izpustimo kokosovo olje in čokolado temperiramo.
Poskusi še ocvrte zdrobove kroglice s čokolado in pomarančo ter kumarični detox smuti.
Dober tek!