Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom

Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom

Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom so resnično zabaven posladek, saj ga lahko postrežemo in pojemo na drugačen način kot običajne sladice. S čokolado oblita zdrobova sredica s kokosom je kot domača Bounty rezina. Mmm.

Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom

Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom so zabavne za pripraviti in za pojesti. Nad njimi se navdušujejo najmlajši in odrasli. Priprava je enostavna in k oblikovanju lučk lahko pokličemo na pomoč otroke, ki se bodo ob tem zelo zabavali. Okusno, enostavno in zabavno!

Recept je nastal v sodelovanju z Zlatim poljem.

Količina: 8 lučk / Čas priprave: 2 uri / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti
(na lučko)
 
Energetska vrednost 447 kcal
Beljakovine 7 g
Ogljikovi hidrati 39 g
Maščobe 29 g

Sestavine:

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 65 g sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 100 g zdroba
  • 40 g kokosove moke
  • 300 g temne čokolade
  • 2 žlici kokosovega olja

Priprava:

  1. V posodo vlijemo kokosovo mleko, dodamo sladkor, sol in vanilijev ekstrakt. Premešamo in zavremo.
  2. Nato na srednjem nizkem ognju postopoma dodajamo zdrob in vmes neprestano mešamo.
  3. Nadaljujemo kuhanje še 2 minuti, da se zdrob zgosti.
  4. Nato posodo odstavimo z ognja in primešamo še kokosovo moko.
  5. Zdrobovo mešanico prestavimo v posodo, ki jo pokrijemo s folijo ter jo postavimo na hladno za 30 minut.
  6. Ohlajeno maso razdelimo na 60 g kroglice, ki jih oblikujemo v obliko sladolednih lučk.
  7. Nato v sredino lučk zapičimo še lesene palčke.
  8. Oblikovane lučke prestavimo na hladno za vsaj 1 uro.
  9. Sedaj stopimo čokolado, primešamo stopljeno kokosovo olje ter jo prelijemo v višji kozarec.
  10. Ohlajene lučke potopimo v kozarec s stopljeno čokolado.
  11. Oblite lučke prestavimo na papir za peko, da se čokolada v celoti strdi.
  12. Lučke hranimo na hladnem do 3 dni.
Čokoladne cakepop lučke z zdrobom in kokosom

Nasveti:

Za bolj obstojni čokoladni preliv izpustimo kokosovo olje in čokolado temperiramo.

Poskusi še ocvrte zdrobove kroglice s čokolado in pomarančo ter kumarični detox smuti. 

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi