Štruca zeliščnega kruha s Tolmincem nas zasvoji s toplo hrustljavo skorjico in začinjeno mehko, masleno sredico.

Štruca zeliščnega kruha s Tolmincem je jed, ki jo postrežemo večji družbi, čeprav jo verjetno lahko marsikdo poje sam. Stopljeno zeliščno maslo še dodatno zapeče skorjico in prepoji mehko sredico z začimbami. Za dodaten užitek poskrbi sir Tolminc, ki se izjemno lepo topi med rezinami pečenega kruha.

Recept je nastal v okviru dneva slovenske hrane v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije.

Štruca zeliščnega kruha je del Pojedine iz Glavarjeve skrinjice, kjer smo uporabili izključno živila iz certificiranih zaščitenih kmetijskih pridelkov in izdelkov slovenskega porekla.

Kupujmo lokalno pridelana živila in podprimo slovenskega čebelarja in kmeta. S tem ohranjamo slovensko podeželje!

Štruca zeliščnega kruha s Tolmincem

Količina: 6-8 oseb / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • štruca kruha (okoli 800 g)
  • 80 g masla
  • 1 žlička drobnjaka
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička suhega paradižnika
  • 200 g sira Tolminc

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C.
  2. Štruco kruha narežemo na rezine, vendar jih ne zarežemo do konca saj želimo obdržati obliko štruce.
  3. Maslo narežemo na tanke rezine in jih pomokamo v mešanici drobnjaka, bazilike in suhega paradižnika.
  4. Nato med vsako rezino kruha dodamo zeliščno maslo in rezine Tolminc-a.
  5. Kruh prestavimo na pekač in v segreto pečico.
  6. Kruh pečemo 15 minut.
  7. Pečen kruh postrežemo takoj iz pečice. Serviramo ga samega ali s hladnim narezkom.

Štruca zeliščnega kruha s Tolmincem

Nasveti:

Za ta recept lahko uporabimo kateri koli kruh, ki je lahko svež ali nekaj dni star (štruco, hlebec, baguetto ,..)

K maslu lahko dodamo različne začimbe. Zelo priljubljena kombinacija je tudi maslo s pehtranom, sir tolminec in med.

Poskusi še čebulni pizza kruh s sirom in baziliko ter kremno korenčkovo torto.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje