Mariniran puran v sezamovi srajčki, na solatni posteljici
Izvrsten puranji recept temelji na domačem puranu iz Slovenije. Označen je z znakom Izbrana kakovost – Slovenija. Ta zagotavlja, da so bile živali vzrejene v Sloveniji po najvišjih standardih, pri čemer sta kakovostna krma in skrb za zdravstveno varstvo živali ključni zahtevi za vstop rejcev v shemo.
Znak izbrana kakovost – Slovenija med drugim zagotavlja, da žival, iz katere je bil narejen izdelek, ni prepotovala več kot 200 kilometrov in ni preživela skupaj več kot osem ur prevoza.
V prodajalnah je seveda kupec kralj. Sam skrbno izbiram sestavine in vsaj pri ključnih sestavinah izberem tiste, ki so čim bolj sveže in pridelane lokalno.
Sestavine
- 2 puranja fileja (uporabiš lahko tudi piščančji file)
- 1 dl svetle sojine omake
- 1 žlička medu
- 50 g sezamovega semena
- zelena solata
- balzamični kis
Postopek
- purana nareži na trakce
- meso 60 min mariniraj v sojini omaki z medom
- puranje meso povaljaj v sezamu
- pekač obloži s papirjem za peko in peci 20 minut pri 170 C
- na krožniku razporedi liste očiščene solate
- pokapljaj z balzamičnim kisom
- razporedi pečene trakce purana