quiche slana pita s piščancem in avokadom

Quiche pita s piščancem in avokadom

Slana pita, quiche, s piščancem in avokadom. Odlična, ko je topla, slastna še dan potem. Piščančje meso lahko nadomestiš po želji. Tudi mleto in prepraženo goveje meso se obnese super. Priprava morda izgleda zahtevnejša, a ni, če jo poenostavimo na tri postopke – pripravo testa, pripravo mesa (praženje), sestavljanje pite in peka.

quiche slana pita s piščancem in avokadom

Krhko testo

  • 120 g masla
  • 200 g bele moke
  • 1 jajce
  • 0,5 dl vode
  • 1 čž soli

Nadev

  • 1 piščančja prsa
  • 1 čebula
  • 1 česen
  • 1/2 avokada
  • 3 jajca
  • 100 g kuhanega in odcejenega fižola
  • 1 čž origana
  • ½ čž bazilike
  • 1 čž rdeče mlete paprike
  • 100 g naribanega sira
  • 2 dl mleka
  • 2 čž soli
  • 1 čž belega popra
  • olje

Postopek

Testo

  • maslo narežeš na manjše kose
  • zmešaš narezano maslo, moko, jajce in vodo
  • testo pokriješ s folijo in ga za pol ure shraniš na hladnem
  • uporabiš 20 cm model za pite
  • razvaljaš testo in ga razporediš v modelu za pito
  • z vilico prepikaš testo
  • pokriješ s papirjem za peko, obtežiš s kroglicami za peko ali nekuhanim fižolom
  • pečeš 10 minut pri 180 stopinjah C, nato odstraniš kroglice in papir za peko
  • pečeš še 5 minut pri 180 stopinjah C
  • umakneš iz pečice

Nadev

  • na olju prepražiš čebulo do mehkega, proti koncu dodaj nasekljan česen
  • dodaj na trakce narezane piščančje prsi, praži 5 minut
  • dodaj fižol, origano, baziliko, sol in poper, premešaj in odstavi s štedilnika
  • ločeno zmešaj jajca in mleko
  • po testu razporedi piščančje trakce s fižolom
  • posuj z naribanim sirom
  • pokrij s plastjo na tanko narezanega avokada
  • prelij z jajčno zmesjo
  • peci pri 180C 40 minut
  • pred serviranjem naj počiva 5 minut

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi