Quiche pita s piščancem in avokadom
Slana pita, quiche, s piščancem in avokadom. Odlična, ko je topla, slastna še dan potem. Piščančje meso lahko nadomestiš po želji. Tudi mleto in prepraženo goveje meso se obnese super. Priprava morda izgleda zahtevnejša, a ni, če jo poenostavimo na tri postopke – pripravo testa, pripravo mesa (praženje), sestavljanje pite in peka.

Krhko testo
- 120 g masla
- 200 g bele moke
- 1 jajce
- 0,5 dl vode
- 1 čž soli
Nadev
- 1 piščančja prsa
- 1 čebula
- 1 česen
- 1/2 avokada
- 3 jajca
- 100 g kuhanega in odcejenega fižola
- 1 čž origana
- ½ čž bazilike
- 1 čž rdeče mlete paprike
- 100 g naribanega sira
- 2 dl mleka
- 2 čž soli
- 1 čž belega popra
- olje
Postopek
Testo
- maslo narežeš na manjše kose
- zmešaš narezano maslo, moko, jajce in vodo
- testo pokriješ s folijo in ga za pol ure shraniš na hladnem
- uporabiš 20 cm model za pite
- razvaljaš testo in ga razporediš v modelu za pito
- z vilico prepikaš testo
- pokriješ s papirjem za peko, obtežiš s kroglicami za peko ali nekuhanim fižolom
- pečeš 10 minut pri 180 stopinjah C, nato odstraniš kroglice in papir za peko
- pečeš še 5 minut pri 180 stopinjah C
- umakneš iz pečice
Nadev
- na olju prepražiš čebulo do mehkega, proti koncu dodaj nasekljan česen
- dodaj na trakce narezane piščančje prsi, praži 5 minut
- dodaj fižol, origano, baziliko, sol in poper, premešaj in odstavi s štedilnika
- ločeno zmešaj jajca in mleko
- po testu razporedi piščančje trakce s fižolom
- posuj z naribanim sirom
- pokrij s plastjo na tanko narezanega avokada
- prelij z jajčno zmesjo
- peci pri 180C 40 minut
- pred serviranjem naj počiva 5 minut