Recept za domačo mehiško solato s tuno. Prepletajo se zapeljivi okusi koruze, fižola, tune, rdeče paprike, popra in čilija. Ko vsak grižljaj ponese nekam tja, na toplo.

Sestavine za dve osebi

  • 2 pločevinki kakovostne tunine v olju ali naravnem soku
  • 100 g kuhanega rdečega fižola
  • 100 g kuhanega belega ali rjavega fižola
  • 50 g kuhane koruze
  • 1/2 na majhne kocke nasekljane rdeče paprike
  • sok 1/3 limone
  • pisani poper
  • kosmiči čilija ali čili v prahu
  • sol

Postopek

  • zmešaj oba fižola, koruzo, rdečo papriko in sok limone
  • dodaj dobro odcejeno tunino
  • po okusu dodaj mešan poper in čili
  • na koncu soli po okusu
  • okrasi s peteršiljem
  • solato lahko za krajši čas (sam to počnem največ za 1 dan) hraniš v zaprti posodi v hladilniku