Sveže tagliatelle, paket morskih sadežev, paradižnik, origano, česen, paški sir in drobnjak ter kozarec belega vina. Ni težko, če se potrudiš, je vse nared v 15 minutah.

Sestavine za dve osebi

  • 250 g svežih rezancev tagliatelle (ali suhih, so pa sveži bolj okusni)
  • 200 g zmrznjenih morskih sadežev
  • 2 dl pasiranega paradižnika ali pelati
  • 1 dl belega vina
  • sok 1/2 limone
  • 2 stroka česna
  • origano
  • peteršilj
  • drobnjak
  • poper
  • sol
  • oljčno olje
  • paški sir (ali kateri koli trdi sir)

 

Postopek

  • na oljčnem olju za minutko popraži drobno nasekljan česen
  • dodaj morske sadeže, popraži in prelij z vinom
  • po minutko ali dveh dodaj še pasiran paradižnik
  • dodaj peteršilj in sok limone
  • dodaj origano, poper in sol po okusu
  • testenine pripravi po navodilu z embalaže
  • zmešaj kuhane in odecejene testenine ter omako
  • posuj z naribanim paškim sirom in nasekljanim drobnjakom

Nadgradnja: testeninam lahko dodaš mešanico jajca in kisle smetane. To stori, ko so še zelo vroče.