File lososa skupaj s sokom pomaranče, česnom, soljo zapreš v vrečko in toplotno obdelaš s tehniko sous vide. Ko je postopek končan na hitro popražiš na maslu. Za prilogo uporabiš kuhane jajčne vlivance na zeliščnem maslu in smetani.

Sestavine za 2

  • 2 kosa lososa
  • 1 strok česna
  • sok 1/2 pomaranče
  • 1/2 čž soli
  • 200 g jajčnih vlivancev, kuhanih in odcejenih
  • 1 žlica zeliščnega masla
  • 1 dl smetane (sladke ali za kuhanje)
  • drobnjak

Postopek

  • v vrečko za sous vide zapakiraš lososa, strt česen, sol in sok pomaranče
  • toplotno obdeluješ 1 uro pri 47 C
  • popražiš na maslu, minutko po vsaki strani
  • kuhane jajčne rezance odcediš,
  • v ponev s smetano in zeliščnim maslom, popražiš, po potrebi še soliš
  • serviraš

Opomba: Če nimaš naprave sous vide lososa mariniraj za 3 ure s mešanico soka pomaranče, soli in česna. Potem ga popraži v ponvi na klasičen način.

Uporabljen je sous vide kuhalnik Gorenje.