Losos sous vide s pomarančo in jajčnimi vlivanci z zeliščnim maslom
File lososa skupaj s sokom pomaranče, česnom, soljo zapreš v vrečko in toplotno obdelaš s tehniko sous vide. Ko je postopek končan na hitro popražiš na maslu. Za prilogo uporabiš kuhane jajčne vlivance na zeliščnem maslu in smetani.
Sestavine za 2
- 2 kosa lososa
- 1 strok česna
- sok 1/2 pomaranče
- 1/2 čž soli
- 200 g jajčnih vlivancev, kuhanih in odcejenih
- 1 žlica zeliščnega masla
- 1 dl smetane (sladke ali za kuhanje)
- drobnjak
Postopek
- v vrečko za sous vide zapakiraš lososa, strt česen, sol in sok pomaranče
- toplotno obdeluješ 1 uro pri 47 C
- popražiš na maslu, minutko po vsaki strani
- kuhane jajčne rezance odcediš,
- v ponev s smetano in zeliščnim maslom, popražiš, po potrebi še soliš
- serviraš
Opomba: Če nimaš naprave sous vide lososa mariniraj za 3 ure s mešanico soka pomaranče, soli in česna. Potem ga popraži v ponvi na klasičen način.
Uporabljen je sous vide kuhalnik Gorenje.