Tatarski biftek
Domačega tatarskega biftka ni težko pripraviti. Sicer bi bilo najbolj prav meso narezati na manjše koščke, ampak raje imam preprosto metodo z multipraktikom. Pri biftku pazi, da ga ne soliš preveč. Nam je všeč zelo dobro zmlet, do konsistence paštete. Seveda pa se lahko ustaviš prej, da so še vidni posamezni koščki sestavin.
Sestavine
- 400 g goveje pljučne pečenke
- 1 čž kaper
- 2 čž česna v prahu
- 1 čž gorčice
- 3 kisle kumarica
- 1 majhna čebula
- 4 inčuni
- 1 čž peteršilja
- 2 čž rdeče sladke paprike
- 2 čž soli
- 1 čž popra
- 1 rumenjak (čim bolj sveže jajce)
- 2 čž masla
- 2 čž konjaka
Postopek
- uporabiš multipraktik
- vanj najprej nasekljano meso, poper, sol in rumenjak
- dobro zmiksaš
- dodaš še vse ostale sestavine razen soli, zmiksaš
- soliš po okusu
- biftek oblikuj z naoljeno dlanjo in hrani v zapri posodi na hladnem
- postreži s toastom in maslom