Piščanec s čičeriko in jajci
Ravno prav nasiten, da ni siten v želodcu in dovolj enostaven, da nastane hitro. Piščanec, čičerika, jajce…
Sestavine za 2 osebi
- 1 piščančji zrezek ali polovica piščančjih prsi (cca 150 g)
- 250 g kuhane čičerike (ali iz pločevinke)
- 2 jajci
- 5 cm nasekljanega pora
- čili v prahu ali Tabasco (ali podobne omake)
- curry v prahu
- sol in poper
- olje
- sojina omaka
Postopek
- piščanca narežemo na manjše koščke
- mariniramo z malo olja, pol žlice karija v prahu, čajno žlico soli, brizgom tabasca/ščepcem čilija
- prepražimo na vročem olju
- dodamo kuhano čičeriko, mešamo
- proti koncu dodamo še por, pražimo nekaj minut
- na koncu vmešamo 2 jajci, mešamo, dolijemo 0,5 dl temne ali svetle sojine omake, nato solimo in popramo ter postrežemo
- posujemo z drobnjakom ali nasekljanim peteršiljem