Makov kolač

Preprost makov kolač pripravimo v dobre pol ure. Jajca, med, mak, mandlji, maslo, limone… Recept Bineta Volčiča, objavljeno v sodelovanju z binevolcic.si. 

Sestavine

  • 4 jajca
  • 60 g medu
  • 200 g masla
  • 250 g mletih mandljev
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 limone
  • 4 žlice makovih semen
  • ščepec soli

Postopek

  • Najprej dobro stepemo jajca, ščepec soli in med. Jajca naj bodo sobne temperature, da bodo lepše narasla.
  • V drugi posodi penasto stepemo zmehčano maslo, dodamo mlete mandlje in postopoma dodajamo jajca z medom. Dodamo še pecilni prašek ali vinski kamen, limonin sok in naribano limonino lupinico. Dobro premešamo in na koncu dodamo še mak.
  • Zmes za kolač vlijemo v model za peko, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 30 minut na 160°C, da kolač dobi zlato rjavo barvo.
  • Pečen kolač ohladimo v modelu, nato pa ga zvrnemo na desko ali servirni krožnik, razrežemo in takoj postrežemo.

Poskusi tudi

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi