Brezglutenska pica s shitake gobicami
Brezglutenska pica. Postopek je spodaj, rezultat pa odlična pica z gobicami shitake, ki jo brez problema še nadgradiš s sestavinami po želji.

Sestavine
- 300 g brezglutenske moke
- 1 zavojček suhega kvasa
- 1 jž oljčnega olja
- 1 ščep sladkorja
- 100 g pelatov
- 200 g gob šitake
- 200 g drobljenega sira mozzarella
- 3 dl mlačne vode
- 2 čž drobljenega origana
- 1 čž morske soli
Postopek
- Najprej zamesi testo tako, da zmešaš moko, kvas, sol, sladkor, olivno olje in mlačno vodo.
- Testo dobro premesiš, nato pa ga pusti vzhajati 30 minut na toplem.
- Vmes nareži shitake gobice na srednje debele rezine in natrgaj mozzarello.
- Pečico segrej na 220 °C.
- Testo razporedi po pekaču, nanj dodaj pelate in jih enakomerno razmaži.
- Čez pelate potrosi origano, nato dodaj gobice in na koncu še mozzarello.
- Peci 15 – 20 minut pri 220 °C.
- Razreži in postrezi.