Brezglutenska pica. Postopek je spodaj, rezultat pa odlična pica z gobicami shitake, ki jo brez problema še nadgradiš s sestavinami po želji.

Sestavine

  • 300 g brezglutenske moke
  • 1 zavojček suhega kvasa
  • 1 jž oljčnega olja
  • 1 ščep sladkorja
  • 100 g pelatov
  • 200 g gob šitake
  • 200 g drobljenega sira mozzarella
  • 3 dl mlačne vode
  • 2 čž drobljenega origana
  • 1 čž morske soli

 

Postopek

  • Najprej zamesi testo tako, da zmešaš moko, kvas, sol, sladkor, olivno olje in mlačno vodo.
  • Testo dobro premesiš, nato pa ga pusti vzhajati 30 minut na toplem.
  • Vmes nareži shitake gobice na srednje debele rezine in natrgaj mozzarello.
  • Pečico segrej na 220 °C.
  • Testo razporedi po pekaču, nanj dodaj pelate in jih enakomerno razmaži.
  • Čez pelate potrosi origano, nato dodaj gobice in na koncu še mozzarello.
  • Peci 15 – 20 minut pri 220 °C.
  • Razreži in postrezi.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Mercatorjem.