Nacufana govedina / shredded beef

Nacufana govedina je nekaj, kar pogosto povezujemo s kulinariko z one strani “velike luže”. Jed je zelo enostavna za pripravo, potreben je en lonec, ki preživi gretje v pečici. Nekaj ur in malce potrpljenja.

Sestavine

  • 1 kg govedine (vratovina ali ramstek)
  • 5 dl jušne osnove
  • 1 čž omake worcestershire
  • 1 česen
  • 20 g soli
  • 1 čž popra
  • 1 čž timijana
  • malce sojine omake
nacufana-govedina-1

Postopek

  • uporabi velik lonec
  • meso premaži z s soljo, poprom in omako
  • meso postavi v lonec in prelij z jušno osnovo
  • pokrij s pokrovko
  • z loncem za 8 ur v pečico, segreto na 100-110 stopinj Celzija – ali sous vide 16 ur na 85 stopinj Celzija
  • pečeno meso nacufaj na trakce
  • tekočino reduciraj v omako (2 žlici moke zmešaš v 1 dl vode, dokler ni grudic, nato vmešaš v omako)
  • po želji nacufano govedino prelij z omako
  • postrezi
nacufana-govedina-4

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi