Nacufana govedina / shredded beef
Nacufana govedina je nekaj, kar pogosto povezujemo s kulinariko z one strani “velike luže”. Jed je zelo enostavna za pripravo, potreben je en lonec, ki preživi gretje v pečici. Nekaj ur in malce potrpljenja.
Sestavine
- 1 kg govedine (vratovina ali ramstek)
- 5 dl jušne osnove
- 1 čž omake worcestershire
- 1 česen
- 20 g soli
- 1 čž popra
- 1 čž timijana
- malce sojine omake
Postopek
- uporabi velik lonec
- meso premaži z s soljo, poprom in omako
- meso postavi v lonec in prelij z jušno osnovo
- pokrij s pokrovko
- z loncem za 8 ur v pečico, segreto na 100-110 stopinj Celzija – ali sous vide 16 ur na 85 stopinj Celzija
- pečeno meso nacufaj na trakce
- tekočino reduciraj v omako (2 žlici moke zmešaš v 1 dl vode, dokler ni grudic, nato vmešaš v omako)
- po želji nacufano govedino prelij z omako
- postrezi