Špageti karbonara
Klasika testenin. Špageti, hamburška slanina, smetana, olivc, sol, peteršilj, poper, jajca, parmezan… Recept sem si sposodil pri Binetu Volčiču.
Sestavine za 3 ljudi
Omaka
- 250 g hamburške slanine
- 4 dl smetane za kuhanje
- 3 žlice olivnega olja
- sol
- sveže mleti beli poper
Jajčna zmes
- 4 rumenjaki
- svež peteršilj
- 0,8 dl smetane za kuhanje
Testenine
- 500 g špagetov
- 120 g parmezana
Postopek
- slanino narežemo na trakce in jo popečemo na vročem olju
- zalijemo s 400 ml smetane in pokuhamo, da se zgosti. Solimo in popramo
- omako odstavimo in počakamo, da se skuhajo še testenine
- v posodi zmešamo rumenjake in smetano ter vmešamo sesekljan peteršilj
- testenine kuhamo v slanem kropu, odcedimo in stresemo v pogreto omako
- odstavimo z ognja in v testenine vmešamo jajčno zmes
- dobro premešamo in postrežemo, testenine potresemo z naribanim parmezanom