Klasika testenin. Špageti, hamburška slanina, smetana, olivc, sol, peteršilj, poper, jajca, parmezan… Recept sem si sposodil pri Binetu Volčiču.

Sestavine za 3 ljudi

Omaka

  • 250 g hamburške slanine
  • 4 dl smetane za kuhanje
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol
  • sveže mleti beli poper

 

Jajčna zmes

  • 4 rumenjaki
  • svež peteršilj
  • 0,8 dl smetane za kuhanje

 

Testenine

  • 500 g špagetov
  • 120 g parmezana

 

Postopek

  • slanino narežemo na trakce in jo popečemo na vročem olju
  • zalijemo s 400 ml smetane in pokuhamo, da se zgosti. Solimo in popramo
  • omako odstavimo in počakamo, da se skuhajo še testenine
  • v posodi zmešamo rumenjake in smetano ter vmešamo sesekljan peteršilj
  • testenine kuhamo v slanem kropu, odcedimo in stresemo v pogreto omako
  • odstavimo z ognja in v testenine vmešamo jajčno zmes
  • dobro premešamo in postrežemo, testenine potresemo z naribanim parmezanom