Panna cotta z ingverjem in cimetom

Strjenka s chia, cimetom in ingverjem

Smetanova strjenka s popularnimi semeni chia ter slastnim prelivom iz datljev, ingverja ter cimeta. Ledeno ohlajena je najboljša.

Panna cotta z ingverjem in cimetom

Sestavine

  • 4 listi želatine
  • 200 ml mleka
  • 300 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 2 jedilni žlici semen chia
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 čajna žlica ingverja v prahu
  • 5 datljev brez koščic
  • 3 žlice medu
  • 4 žlice vode

Postopek

  • liste želatine namočimo v hladni vodi – 10 minut
  • v posodo vlijemo smetano in sladkor in segrejemo da se sladkor stopi
  • preden tekočina zavre posodo odstavimo in dodamo ožete lističe želatine ter dobro premešamo
  • ko se zmes malce ohladi dodamo še semena chia in premešamo ter vlijemo v servirne posodice
  • na sobni temperaturi hladimo pol ure nato prestavimo v hladilnik
  • vmes pripravimo preliv
  • Z mešalnikom dobro zmešamo datlje brez koščic, med, vodo, ingver in cimet, nastati mora gosta krema, ki jo potem pri serviranju prelijemo preko panna cote. Za bolj tekočo kremo dodajte več vode.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi