Cvetača s šparglji
Cvetačo združimo z zelenimi šparglji in pripravimo lahko jed, ki je primerna kot predjed ali glavna jed. Priprava bo skupaj s peko vzela eno uro.
Sestavine
- 1 majhna cvetača
- 1 navaden jogurt
- 10 špargljev
- 1 kisla smetana
- 2 jajci
- 150 g mocarele
- 2 žlički soli
Postopek
- cvetačo operemo in razdelimo na cvete
- špargljem odstranimo olesenel del in spodnjo tretjino olupimo z lupilcem
- v posodi zmešamo jajci, kislo smetano, jogurt, dve čajni žlici soli in nariban sir
- v manjšo posodo za pečenje postavimo cvetačo in šparglje, prelijemo s prelivom
- izberite takšno posodo, da bo preliv prekrival vsaj polovico zelenjave
- pečemo 50 minut pri 180 stopinjah Celzija
Več o ugodnih lastnostih špargljev preberite tukaj.
Več o cvetači pa tukaj.
Zraven sem si privoščil kozarec belega pinota iz Ormoža.