Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako
Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna spomladanska jed. Prosena kaša je odlična v sladkih in slanih jedeh. Proso ne vsebuje glutena in blagodejno vpliva na kožo.
Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna reč za spomladansko očiščevalno dieto. Šparglji in pehtran so popoln par in v kombinaciji smetanove omake in prosene kaše bo to garantirano super kosilo.
Sestavine za tri porcije:
- 500 g špargljev
- 130 g prosene kaše
- 1 dl belega vina
- 3 žlice smetane za kuhanje
- Manjša čebula
- pest svežega pehtrana
- dve tanki rezini limone
- 30 g masla
- sol
- beli poper
Postopek priprave:
- Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele in iz njih pripravimo fond tako, da jih zavremo v vodi in kuhamo nekaj minut minut.
- Vmes preostale dele špargljev ločeno skuhamo v vreli vodi, kuhamo jih slabih 7 minut
- V špargljevem fondu skuhamo proseno kašo, dodamo žličko soli.
- Pripravimo pehtranovo omako tako, da čebulo drobno nasekljamo, jo dodamo v lonec skupaj z rezinami limone.
- Nato čebulo prelijemo z decilitrom belega vina in kuhamo na zmernem ognju 5 minut.
- Omako precedimo, dodamo tri žlice smetane za kuhanje, maslo in narezan pehtran. Uporabimo svež pehtran, če ga nimamo pa posušenega. Premešamo in kuhamo na nizkem ognju še dve minuti.
- Kuhane šparglje narežemo na kolobarje, proseno kašo odcedimo in šparglje primešamo
kaši. - Vse skupaj prelijemo še s toplo pehtranovo omako in postrežemo.
Dober tek!
Tvoja ocena šteje