Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako
Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna spomladanska jed. Prosena kaša se super obnese v sladkih in slanih jedeh.
Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna reč za spomladansko očiščevalno dieto. Šparglji in pehtran se odlično dopolnjujeta v kombinaciji smetanove omake in prosene kaše.
Sestavine za tri porcije:
- 500 g špargljev
- 130 g prosene kaše
- Manjša čebula
- dve tanki rezini limone
- 1 dl belega vina
- 3 žlice smetane za kuhanje
- 30 g masla
- pest svežega pehtrana
- sol
- beli poper
Postopek priprave:
- Šparglje očistimo in odstranimo olesenele dele. Iz olesenelih koncev pripravimo fond tako, da jih zavremo v vodi in kuhamo nekaj minut minut.
- V špargljevem fondu skuhamo proseno kašo, dodamo žličko soli.
- Obrezane šparglje ločeno skuhamo v vreli vodi, kuhamo jih slabih 7 minut.
- Pripravimo pehtranovo omako tako, da čebulo drobno nasekljamo in jo damo v lonec skupaj z rezinami limone.
- Čebulo prelijemo z decilitrom belega vina in kuhamo na zmernem ognju 5 minut.
- Omako precedimo, dodamo tri žlice smetane za kuhanje, maslo in narezan pehtran. Uporabimo svež pehtran, če ga nimamo pa posušenega. Premešamo in kuhamo na nizkem ognju še dve minuti.
- Kuhane šparglje narežemo na kolobarje, proseno kašo odcedimo in šparglje primešamo
kaši. - Vse skupaj prelijemo še s toplo pehtranovo omako in postrežemo.
Nasveti:
Proso ne vsebuje glutena in blagodejno vpliva na kožo.
Dober tek!