Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako

Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako

Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna spomladanska jed. Prosena kaša se super obnese v sladkih in slanih jedeh.

Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako

Prosena kaša s šparglji in pehtranovo omako je krasna reč za spomladansko očiščevalno dieto. Šparglji in pehtran se odlično dopolnjujeta v kombinaciji smetanove omake in prosene kaše.

Sestavine za tri porcije:

  • 500 g špargljev
  • 130 g prosene kaše
  • Manjša čebula
  • dve tanki rezini limone
  • 1 dl belega vina
  • 3 žlice smetane za kuhanje
  • 30 g masla
  • pest svežega pehtrana
  • sol
  • beli poper

Postopek priprave:

  1. Šparglje očistimo in odstranimo olesenele dele. Iz olesenelih koncev pripravimo fond tako, da jih zavremo v vodi in kuhamo nekaj minut minut.
  2. V špargljevem fondu skuhamo proseno kašo, dodamo žličko soli.
  3. Obrezane šparglje ločeno skuhamo v vreli vodi, kuhamo jih slabih 7 minut.
  4. Pripravimo pehtranovo omako tako, da čebulo drobno nasekljamo in jo damo v lonec skupaj z rezinami limone.
  5. Čebulo prelijemo z decilitrom belega vina in kuhamo na zmernem ognju 5 minut.
  6. Omako precedimo, dodamo tri žlice smetane za kuhanje, maslo in narezan pehtran. Uporabimo svež pehtran, če ga nimamo pa posušenega. Premešamo in kuhamo na nizkem ognju še dve minuti.
  7. Kuhane šparglje narežemo na kolobarje, proseno kašo odcedimo in šparglje primešamo
    kaši.
  8. Vse skupaj prelijemo še s toplo pehtranovo omako in postrežemo.

Nasveti:

Proso ne vsebuje glutena in blagodejno vpliva na kožo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi