Jogurtova pita s skuto je ena izmed tistih sladic, ki je tako enostavna in okusna, da si jo lahko privoščimo večkrat. Je hitra rešitev, ko nam pade “cukr” ali obiščejo nenapovedani obiski.

Jogurtova pita s skuto je posladek, ki ga pripravimo v eni skledi in nas na koncu vsakič znova navduši s svežim okusom ter sočno teksturo. Je odličen začetek za vse, ki se počutijo nespretne v peki.

Količina: 10 kosov / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 1 0d 5

 

Sestavine za pito:

  • 500 g skute
  • 2 jajci
  • 1 dl mleka
  • 2 dl navadnega jogurta
  • 200 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • sok polovice limone
  • 1 žlička aroma ruma ali 1 žlica ruma
  • 0,5 dl olja

Sestavine za preliv:

  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 200°C (185°C pri ventilaciji) in pripravimo okrogli pekač premera 20 cm. Pekač premažemo z oljem ali maslom.
  2. V večji skledi z ročnim mešalnikom penasto zmešamo jajca in sladkor.
  3. Nato primešamo še ostale sestavine za pito.
  4. V pripravljen pekač zlijemo maso za pito in ga prestavimo v segreto pečico za 15 minut.
  5. Vmes pripravimo preliv. Z metlico zmešamo jajce in kislo smetano.
  6. Po 15 minutah peke vzamemo pekač iz pečice in čez pito prelijemo pripravljen preliv.
  7. Pekač vrnemo v pečico in nadaljujemo peko še 30 minut.
  8. Pečeno pito odstranimo iz pečice in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo preden jo vzamemo iz pekača.

Nasveti:

Jogutrova pita je odlična osnova, ob kateri lahko postrežemo sveže sadje ali vroče sadne polive s kepico sladoleda. Izbiro sadja prepuščam vašim brbončicam.

Poskusite še jogurtovo torto z grozdjem in rožičevo rafaello pito.

TOP 5 sladic SKETA.si. Klikni TUKAJ.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje