Vonj piškotov pogreje prav vsak dom. Zelo enostavni za pripravo in neverjetno slastni. Dobesedno topijo se v ustih.

SESTAVINE

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g masla
  • 300 g bele moke
  • 3-5 jušnih žlic ingverja v prahu

PRIPRAVA

  1. pečico segrej na 175 °C
  2. ohlajeno maslo nareži na kocke, primešaj sladkor, moko in ingver in dobro pregneti
  3. Piškote lahko oblikuješ na dva načina. Testo razvaljaš na debelino približno pol centimetra in z modelčki izrežeš piškote. Lahko pa testo razvaljaš, oblikuješ rolado, jo daš v hladilnik, da se strdi in potem piškote oblikuješ tako, da jih narežeš kot klobaso.
  4. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piškote.
  5. Vsak piškot nekajkrat prebodi z vilico. S tem dosežeš, da bo vlaga nemoteno izhajala iz testa in piškoti posledično ne bodo imeli razpok.
  6. Peci 20 minut pri 175 °C, oziroma dokler ne se robovi ne obarvajo rahlo zlato rumeno
  7. piškote odstrani iz pečice in pusti, da se ohladijo
  8. Najbolj slastni so naslednje jutro 😉