Masleni piškoti z ingverjem
Vonj piškotov pogreje prav vsak dom. Zelo enostavni za pripravo in neverjetno slastni. Dobesedno topijo se v ustih.
SESTAVINE
PRIPRAVA
- pečico segrej na 175 °C
- ohlajeno maslo nareži na kocke, primešaj sladkor, moko in ingver in dobro pregneti
- Piškote lahko oblikuješ na dva načina. Testo razvaljaš na debelino približno pol centimetra in z modelčki izrežeš piškote. Lahko pa testo razvaljaš, oblikuješ rolado, jo daš v hladilnik, da se strdi in potem piškote oblikuješ tako, da jih narežeš kot klobaso.
- Pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piškote.
- Vsak piškot nekajkrat prebodi z vilico. S tem dosežeš, da bo vlaga nemoteno izhajala iz testa in piškoti posledično ne bodo imeli razpok.
- Peci 20 minut pri 175 °C, oziroma dokler ne se robovi ne obarvajo rahlo zlato rumeno
- piškote odstrani iz pečice in pusti, da se ohladijo
- Najbolj slastni so naslednje jutro 😉