Overnight oats grizljaji

Overnight oats grižljaji

Overnight oats grižljaji spadajo med tiste sladice, ki jih lahko zmažemo brez slabe vesti. Enostavno pripravljena sladica bo navdušila vse ljubitelje zdravih sladic. Je brez dodanega sladkorja in primerna za vegane.

Overnight oats grizljaji

Princip ovsenih kosmičev “čez noč” je tak, da skupaj zmešamo kosmiče, mleko, sadje, semena in oreščke in pustimo stati čez noč, da ovseni kosmiči vpijejo tekočino. Tudi tukaj imamo podoben koncept, ko datlje in ovsene kosmiče zmešamo s kokosovim jogurtom in počakamo, da se vse sestavine napijejo in povežejo.

Sladico lahko vzamete s seboj v službo kot malico, jo zapakirate za naslednji izlet ali pa si jo brez slabe vesti privoščite zvečer, ko vam pade sladkor.

Vsebina je nastala v sodelovanju s Kenwood Slovenija.

Količina: 6 grižljajev / Čas priprave: 10 minut + 30 minut hlajenja / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

 • 100 g datljev, razkoščičenih
 • 80 g mletih ovsenih kosmičev
 • 3 žlice kokosovega jogurta
 • 40 g stopljenega kokosovega olja
 • Žlička vanilijevega ekstrakta
 • Pol žličke soli
 • 100 g temne čokolade
 • 30 g praženih lešnikov, grobo nasekljanih

Priprava:

 1. V mešalniku grobo sesekljamo datlje, nato dodamo ovsene kosmiče, kokosov jogurt, kokosovo olje, vanilijo in sol. Vse dobro premešamo.
 2. Vzamemo modelčke za mafine, jaz sem uporabil model za mini cupcakes in jih napolnimo z maso za overnight oats. Prestavimo v hladilnik za pol ure.
 3. Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici, dodamo grobo nasekljane pražene lešnike in premešamo.
 4. Overnight oats grižljaje odstranimo iz modelčkov, jih potopimo v čokolado in jih v celoti prekrijemo z mešanico čokolade in lešnikov.
 5. Prestavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, pustimo da se čokolada strdi, nato jih pa prestavimo v hladilnik.
 6. Sladico hranimo v hladilniku v zaprti posodi do dva dni.

Nasveti:

Grižljaje hranimo v hladilniku v zaprti posodi.

Če uporabljamo kovinski model za mafine ga najprej obložimo s folijo za živila, nato pa jih napolnimo. Tako bomo po hlajenju grižljaje lažje odstranili iz modela.

V kolikor uporabljate model za mafine v klasični velikosti, jih ne zapolnite povsem do vrha, sicer boste dobili precej večje grižljaje. Maso preprosto enakomerno razporedite na 6 ali več enakih delov.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi